Telif haklarında değişiklik için düğmeye basıldı

Telif haklarında değişiklik için düğmeye basıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanat dünyasının telif haklarının en etkili şekilde korunması için düğmeye bastı- Bakanlık, çağın gereklilikleri doğrultusunda telif haklarını içeren 5846 sayılı kanunda değişikler yapmak için paydaşların katılımıyla çalıştay d

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Kültür ve Turizm Bakanlığı, yazar, senarist, yönetmen, besteci, söz yazarı, ressam, oyuncu, yapımcı ve yayıncıların haklarının en etkili şekilde korunması için düğmeye bastı. Bakanlık, çağın gereklilikleri doğrultusunda telif haklarını içeren 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda (FSEK) değişikler yapmak için sektörle istişare toplantıları yapacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Nabi Avcı'nın talimatıyla 1951'de kabul edilmesinin ardından dönem dönem bazı maddeleri güncellenen 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yeni değişiklikler yapmak için çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda, müzik, sinema ve yayıncılık sektörleri ve diğer tüm paydaşların katılımıyla 4 çalıştay düzenlenecek.

İstanbul'da, bugün ve yarın "Eserlerin Umuma Açık Mahallerde Kullanılması Ve Radyo-Tv Kuruluşlarınca Yayınlanması" başlığıyla gerçekleştirilecek ilk çalıştayda, "Temsil ve Umuma İletim Haklarının Kapsamı", "Lisanslamada Tek Muhatap Konusu", "Müzik Eserlerinde Genişletilmiş Lisanslama", "Sinema Eserlerinde İcracı Sanatçıların ve Eser Sahiplerinin Hakları" başlıkları ele alınacak.

Çalıştaya, Bakanlıktan Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Telif Hakları Genel Müdürü Dinçer Ateş, ilgili daire başkanları ve uzmanlar, İçişleri Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, AB Bakanlığı, Rekabet Kurulu, RTÜK, HSYK, Yargıtay, Emniyet Genel Müdürlüğü temsilcileri, meslek birliklerinden yetkililer ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 81 kişi katılacak.

Uzlaşılan ortak kanaatler, genel değerlendirme sonrası raporlanacak. Bakanlığın bütün paydaşların görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlayacağı yasa taslağı, Başbakanlığa sunulacak.

Çalıştaylarla telif haklarını içeren kanunun, Avrupa Birliği müktesebatı ve uluslararası sözleşmelere uyumu, dijital alanda da dahil olmak üzere korsanla mücadelede etkinliğin artırılması sağlanacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :