TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü

TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (1)- "Devlet kuran Meclisimiz, dünyadaki tek Gazi Meclistir. Meclis 97 yıl önce olduğu gibi, bugün de tam istiklalimizin, aydınlık geleceğimizin ve millet olarak bir arada yaşama azim ve kararlılığımızın temina

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Devlet kuran Meclisimiz, dünyadaki tek Gazi Meclistir. Meclis 97 yıl önce olduğu gibi, bugün de tam istiklalimizin, aydınlık geleceğimizin ve millet olarak bir arada yaşama azim ve kararlılığımızın teminatı olmaya devam ediyor." dedi.

Yıldırım, TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel olarak toplanan TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Bugünün mübarek Miraç gecesine denk gelmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirten Başbakan Yıldırım, Miraç gecesini de tebrik etti.

Milli iradeyi hakim kılarak, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için TBMM'nin açılışından bugüne kadar, başta ilk Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları olmak üzere, Meclis çatısı altında çalışan bütün milletvekillerinden vefat edenlere Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, hayatta olanlara da ülke adına teşekkür etti.

Meclisin açılışının 97. yıl dönümünü kutlarken, bugünü çocuklara bayram olarak armağan eden bir ülke olmanın gururunu da yaşadıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Çocuklarımızın, milletimizin değerlerine sahip çıkarak, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür olarak ve öz güvenleri yüksek bir şekilde yetişmesini arzu ediyoruz. Onların milli iradeye her şartta sahip çıkmalarını, daha demokratik ve özgür yarınları inşa etmelerini ümit ediyoruz. Bu yolda önemli mesafe aldığımızı da ifade etmek isterim.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlerini hakkıyla anlayabilmek için, 97 yıl önceki zor şartları hatırlamamız gerekiyor. Unutmayalım ki TBMM'nin kurulduğu o günlerde yurdumuzun birçok yeri işgal edilmiş, orduları dağıtılmış, ülke fakr-u zaruret içerisindeydi. Bu şartlar içerisinde tek umut veren şey, milletimizin gönlünde canlı ve dipdiri olan bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisi idi. Bu aşk ve sevgiyle vatanın dört bir yanından gelen milletvekillerinin katılımıyla 23 Nisan 1920'de Meclisimiz heyecanla, umutla ve dualarla açıldı. TBMM'nin açılışı, egemenliğin millete ait olduğunun ve milli iradenin üstünlüğünün ifadesiydi."

Başbakan Yıldırım, milli mücadelenin, Meclis öncülüğünde, Gazi Mustafa Kemal liderliğinde yapılan bir halk mücadelesi olduğunu ifade etti.

Meclisin bu mücadeleyi başarıyla yürüterek, Cumhuriyeti kurduğunu vurgulayan Yıldırım, "Devlet kuran Meclisimiz, dünyadaki tek Gazi Meclistir. Meclis 97 yıl önce olduğu gibi, bugün de tam istiklalimizin, aydınlık geleceğimizin ve millet olarak bir arada yaşama azim ve kararlılığımızın teminatı olmaya devam ediyor." diye konuştu.

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :