TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü

TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü

TBMM Başkanı Kahraman:- "23 Nisan törenleri önceki yıllardaki gibi coşkuyla kutlanmış, aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyon iptal edilmiştir"- "Milletimizin refahı, devletin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağ

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "23 Nisan törenleri önceki yıllardaki gibi coşkuyla kutlanmış, aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyon iptal edilmiştir." dedi.

TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen özel oturumun sonunda konuşan Kahraman, bugünkü program ile ilgili bilgi verdi.

"Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl, yaşanan terör hadiseleri ve şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmeten kamuoyunun da hassasiyeti dikkate alınarak TBMM'de bu akşam resepsiyon yapılmamasına karar verilmiştir." diyen Kahraman, şunları söyledi:

"1 Ekim 2011'de 24. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış Resepsiyonu, 1 Ekim 2012'de 24. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Resepsiyonu, 1 Ekim 2015'te 25. Dönem 2. Yasama Yılı Resepsiyonu da şehitlerin aziz hatıralarına hürmeten yapılmamıştır.

Yine aynı gerekçe ile Genelkurmay Başkanlığımız da hassasiyet göstermiş, kutlamaya hazırlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde bazı düzenlemelere gitmiş ve 2011'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nu iptal etmiştir. Ayrıca, Karaman'daki elim maden ocağı kazası sebebiyle Cumhurbaşkanlığımız 29 Ekim 2014'te yapılması planlanan resepsiyonu iptali kararını almışlardır.

23 Nisan törenleri önceki yıllardaki gibi coşkuyla kutlanmış, aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyon iptal edilmiştir."

Türkiye'de herhangi bir iç savaş olmadığını belirten Kahraman, "Türkiye'de huzur ve güvenliğe, birlikteliğimize karşı olan teröristlere yönelik güvenlik güçlerinin gerekeni kanunlar çerçevesinde ifa etmesi vardır." diye konuştu.

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Kahraman, "Milletimizin refahı, devletin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ay yıldızlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması bizim ana hedefimizdir, bunun dışında olanların hedeflerine ulaşmaları mümkün değildir ve asla ulaşamayacaklardır." dedi.

Kahraman, birleşimi, alınan karar gereğince 25 Nisan Pazartesi saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler