TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Altunyaldız:

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Altunyaldız:

"Yaşanan bu olay göstermiştir ki; terörün hedefi tüm insanlık, anayasal düzen, hukuk ve demokrasinin kendisidir. Bu nedenle tüm dünya, en üst düzey işbirliği ile terörün her türlüsüne karşı topyekun bir mücadeleye girişmeli; kimden ya da nereden gelirse g

TBMM (AA) - TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, "Yaşanan bu olay göstermiştir ki; terörün hedefi tüm insanlık, anayasal düzen, hukuk ve demokrasinin kendisidir. Bu nedenle tüm dünya, en üst düzey işbirliği ile terörün her türlüsüne karşı topyekun bir mücadeleye girişmeli; kimden ya da nereden gelirse gelsin teröre karşı çıkmalı, güç ve işbirliğinde bulunmalıdır." ifadesini kullandı.

Altunyaldız, ülke parlamentolarındaki mevkidaşları, komisyon başkanlarına "15 Temmuz Darbe Girişimi" konulu mektup gönderdi.

Altunyaldız mektubunda, Türk milletinin 15 Temmuz'da, kendi ordusunun içerisinde illegal olarak örgütlenen, FETÖ mensuplarınca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir-komuta zinciri dışında, azınlık bir grubun darbe girişimi ve saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını anımsattı.

Bu girişimin, askeri darbeden öte ülke tarihinin yaşadığı en büyük ve en organize terör saldırısı olduğuna işaret eden Altunyaldız, menfur terör olayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, ülke savunmasının en önemli noktaları, TÜRKSAT'ın saldırıya uğradığını, vatandaşların üzerine savaş uçakları ve helikopterlerle bombalar atıldığını aktardı.

Altunyaldız, darbe girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, Meclis'in iradesi, hükümetin kararlı tutumu, milletin devletine, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğinin altını çizdi.

Bu başarısız darbe girişimi sonucunda Türkiye’de demokrasinin güçlendiğini, siyasi istikrarın pekiştiğini belirten Altunyaldız, mektubunda şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde toplumsal ve siyasi uzlaşının zirveye çıktığı dönemlerden biri yaşanmıştır. Karşılaşılabilecek en büyük siyasi risklerden biri olan darbe girişimi ile mücadele edilen bu süreçte ekonominin rayından çıkmadan yoluna devam etmesi Türkiye ekonomisinin ne derece güçlü ve istikrarlı olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye dünyada en yüksek büyüyen ilk beş ülke arasında yer almıştır.

Ülkemizin niteliksel sıçramasına ivme kazandıracak, yüksek teknolojili ürünlerin üretimini teşvik eden Ar-Ge reformunu gerçekleştirdik. Şirket kurulumunu kolaylaştıracak, yatırım ortamını iyileştirecek reform paketini darbe girişiminden bir gün önce yasalaştırdık. Darbe girişiminin gerçekleşmesinden sonraki hafta yapılan ihracat bir önceki haftaya göre yüzde 16 artış göstermiştir. İhracatçılarımızın siparişlerinde de bir azalma meydana gelmediği gibi tam tersine hazır giyim başta olmak üzere büyük oranda sipariş artışı kaydedilmiştir.

15 Temmuz’dan itibaren yaşanan süreçte, Türkiye'nin yaşadığı terör saldırılarına karşı, Türk halkı, devleti, hukuku ve demokrasinin yanında yer alarak, darbe girişimini ve saldırıları lanetleyen, tüm dost ve müttefik ülkelere müteşekkiriz. Yaşanan bu olay göstermiştir ki; terörün hedefi tüm insanlık, anayasal düzen, hukuk ve demokrasinin kendisidir. Bu nedenle tüm dünya, en üst düzey işbirliği ile terörün her türlüsüne karşı topyekun bir mücadeleye girişmeli; kimden ya da nereden gelirse gelsin teröre karşı çıkmalı, güç ve işbirliğinde bulunmalıdır. Türkiye, son olarak doğrudan hedefi olduğu Fetullahçı Terör Örgütü’nün yanı sıra, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere, terörün ve terörist grupların her türlüsüne karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir. Demokrasimize ve millet egemenliğine yapılan bu saldırıda vermiş olduğumuz demokrasi ve hukuk mücadelesinde tüm dost ve müttefik ülkelerin işbirliği ve desteklerinin devam edeceğini ümit ediyoruz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :