TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Yeneroğlu:

"Türkiye'nin dostu olan ülkeler, terörle mücadele noktasında sözde değil, özde de Türkiye'nin yanında olmalılar"

TBMM (AA) - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Musafa Yeneroğlu, "Türkiye'nin dostu olan ülkeler, terörle mücadele noktasında sözde değil özde de Türkiye'nin yanında olmalılar." dedi.

Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in bu akşam Türkiye'yi ziyaret edeceğini hatırlattı.

Avrupa ülkelerinden 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye gelen ilk dışişleri bakanı olması dolayısıyla Steinmeier'in ziyaretinin önemli olduğunu belirten Yeneroğlu, "Ülkemizin karşı karşıya kaldığı ağır saldırı karşısında, demokrasimizin yanında yer alma notasında ortaya koydukları dayanışmada Avrupa ülkelerinin eksik kaldığı hususunu giderme noktasında hassasiyeti önemsiyoruz." diye konuştu.

Almanya'dan darbe girişimi sonrasında insan hakları ihlalleri iddialarıyla ilgili her gün açıklama yapıldığına dikkati çeken Yeneroğlu, "Eğer AB ülkeleri, Türkiye'de insan haklarıyla ilgili hassasiyetlerinde samimiyseler öncelikli olarak Türkiye'nin iç istikrarını bozma çabası içinde olan terör örgütleriyle daha kararlı mücadele etmek durumundalar." ifadesini kullandı.

Yeneroğlu, AB üyesi ülkelerin darbe girişimiyle ilgili dayanışmalarını sözle ifade ettiklerini ancak terör örgütlerinin faaliyetlerini engelleme çabası içine girmediklerini söyledi.

Son haftalarda, Almanya'nın her yerinde terör örgütleri lehine propaganda yapıldığına işaret eden Yeneroğlu, Köln'de düzenlenen bir yürüyüşle ilgili fotoğrafları gösterdi.

Bu yürüyüşe Almanya Alevi Federasyonları Birliği üyelerinin de katıldığını anlatan Yeneroğlu, mitingde PKK'nın Almanya kolu olan bir örgütün üyelerinin, terör örgütünün ele başının fotoğraflarını taşıdığını aktardı.

Bu örgütün yasaklı flamalarının toplanmadığını, bunların miting alanına sokulmaması gerektiğini dile getiren Yeneroğlu, "Terör örgütünün mitingine cemevlerinden otobüs kaldırıyorlar." dedi.

Almanya'nın, ülkedeki Türk toplumuna yönelik artan saldırılara sesiz kaldığını belirten Yeneroğlu, Türkiye'deki darbe girişimi sonrası Almanya'da düzenlenen mitinge ağır baskılar uygulandığını ancak PKK mitingine müdahale edilmediğinin altını çizdi.

Yeneroğlu, "Türkiye'nin dostu olan ülkeler, terörle mücadele noktasında sözde değil özde de Türkiye'nin yanında olmalılar." diye konuştu.

Mustafa Yeneroğlu, bir soru üzerine, "Çözüm sürecinde yapılan görüşmelerin seyri içinde terör örgütünün eylemlerine karşı ses çıkarılmaması, göz yumulması gibi bir durumun olması kabul edilemez. Terör örgütünün özellikle o dönemde hakimiyet alanını yaygınlaştırması noktasında başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti içinde bunlar devamlı tartışılmış, görüşülmüştür. Bu konuyla ilgili AK Parti özeleştirisini yapmıştır." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler