TBMM Genel Kurulunda Zeytin Dalı Harekatı bilgilendirmesi

TBMM Genel Kurulunda Zeytin Dalı Harekatı bilgilendirmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:- "Türk ordusunun kimseye ihtiyacı yok. Türk ordusu, bu operasyonu kendi imkan ve kabiliyetleriyle yapacak güce sahiptir"

TBMM (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Türk ordusunun kimseye ihtiyacı yok. Türk ordusu, Zeytin Dalı Harekatı'nı kendi imkan ve kabiliyetleriyle yapacak güce sahiptir." dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli'nin Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili yaptığı bilgilendirmenin ardından CHP Grubu adına söz aldı.

CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, başından beri harekatı desteklediğini aktaran Yılmaz, buna rağmen, harekatı bir siyasi partinin operasyonu olarak görüp, CHP'ye dönük yapılan ithamların yakışıksız olduğunu, bunları kabul etmediklerini söyledi.

Yılmaz, "CHP'nin imajıyla oynamak, bu ülkeyi kuran partinin imajını sorgulamak kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bizim bir tane milli ordumuz var, o da TSK'dır. Biz Özgür Suriye Ordusunu (ÖSO) milli ordu olarak görmüyoruz. Bunlar, bizim devletimizin başına bela olacak. İleride sorun çıkaracak. Cihatçı, radikal gruplardan kimse medet ummasın. Bunlar, oradaki bütün ahaliye düşmandır. Bunları savunmak bizim görevimiz olmamalı." diye konuştu.

Türk ordusunun ÖSO'ya ihtiyacının olmadığını belirten Yılmaz, Türkiye'nin, Afrin operasyonunun tamamlanmasının ardından kendine ait bir stratejisi de bulunmadığını öne sürdü. Yılmaz, "On güne kalmaz Türkiye'nin İran ve Rusya ile olan stratejisi de bitecek. Çünkü Ankara'nın kendine ilişkin bir planı yok. Hep onun bunun peşinden gidiyoruz." dedi.

Cihatçı ve radikal grupların bölgeyi kana bulayacağını öne süren Yılmaz, "Ben radikal, cihatçı gruplar açısından tarafım. Şahıs olarak da tarafım. Bunlar, kim parayı veriyorsa oraya gidiyorlar. Bunlar, istihbarat örgütlerinin elinde. Bunları bir ordunun parçası haline getirmek yanlıştır. Türk ordusunun kimseye ihtiyacı yok. Türk ordusu, bu operasyonu kendi imkan ve kabiliyetleriyle yapacak güce sahiptir." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :