TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Koçer: - "Türkiye terörle mücadeleye, dünyadaki küçülmeye, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen büyümeye devam ediyor, edecek"

TBMM (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer, Türkiye'nin terörle mücadeleye, dünyadaki küçülmeye, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen büyümeye devam ettiğini belirtti.

HDP, Danışma Kurulu toplanamadığı için ekonomiyle ilgili Meclis araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul gündemine getirdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, öneri lehinde yaptığı konuşmada, ekonomide kara delik açılarak, ekonominin batma noktasına bilinçli şekilde getirildiğini savundu.

Baluken, taşıma suyla ekonominin değirmenin döneceğinin düşünüldüğünü öne sürerek, "Körfez parası, kaynağı belli olmayan Arap sermayesiyle bu işin gitmeyeceği ilk günden ortadaydı. O da yetmedi kara paradan medet umdunuz. İçeride savaş politikasına can da ekonomi de dayanmaz. Her gün F-16'ları havalandır, orada operasyonları düzenleyen darbecileri havyarla besle buna ne can ne de ekonomi dayanır. Büyük bir ekonomik çöküş, ekonomik buhran önümüzde görünüyor. " dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, önerinin lehinde söz alarak, Türk Lirasının dolar karşısında sene başından itibaren değer kaybettiğini, 15 Temmuz'dan itibaren parası en hızlı değer kaybeden ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Hükümetin bu işi ciddiye almadığını ileri süren Öztrak, dolardaki bu oynamanın ekonomiye çok ciddi maliyetinin bulunduğunu ifade etti.

Öztrak, ekonominin içine düştüğü durumun 15 Temmuz ile ilgili olmadığını, ancak bu tarihten sonra sıkıntıların daha da arttığını ileri sürdü. Başbakan Binali Yıldırım'ın, ekonomik meseleler karşısında en büyük reformun başkanlık sistemini getirmek olduğunu söylediğini anımsatan Öztrak, ekonomisi en gelişmiş 20 ülkeye bakıldığında, 17'sinde parlamenter sistemin olduğunu, birinde doğrudan demokrasi, ikisinde de başkanlık sistemi bulunduğunu kaydetti.

-"Kriz edebiyatı yapmak"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer ise öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, dünyada bu kadar büyüme sorunu yaşanırken, diğer ülkelerin büyüme rakamları, yaşadıkları sorunlar, Yunanistan'ın 7 yıldır krizden çıkamamasına, Rusya'daki ekonomik krize rağmen Türkiye'nin büyümede Avrupa'da 1. ve dünyada 5. olduğuna işaret etti. Koçer, büyüme rakamının az bulunabileceğini, ancak Avrupa sıfırlarla devam ederken, dünya büyüme sorunu yaşarken Türkiye'nin yüzde 4 büyümesini yok saymanın, eleştirmenin, son derece yanlış olduğunu vurguladı.

Koçer, "Türkiye terörle mücadeleye, dünyadaki küçülmeye, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen büyümeye devam ediyor, edecek. 2016'nın ilk 6 ayında elektrik tüketiminde yüzde 5,3 artış var. Bu yılın ilk 9 ayında havayollarında yolcu trafiği yüzde 18 arttı. Kriz edebiyatı yapmanın hiçbir anlamı yok. Bu ülkenin hiç mi iyi tarafı, büyümede başarısı yok?" diye konuştu.

Önerinin aleyhinde söz alan MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, 2017 bütçesinin, kamuda da dengelerin bozulduğunu gösterdiğini, plansızlık, programsızlık olduğunu ileri sürdü. Usta, bütçe dengelerinin bozulduğunu, kamuda saltanatın başını alıp gittiğini, bunun da tasarrufları düşürdüğünü, yapılan orta vadeli programın hiçbir itibarının olmadığını savundu.

Konuşmaların ardından HDP grup önerisi kabul edilmedi.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :