TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "(15 Temmuz darbe girişimini araştırma komisyonu) Komisyonun yapacağı çalışmalar, 15 Temmuz'a milletin ortak müdahalesi ve muhakemesinin ruhuna uygun şekilde yürütülecektir" - MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Hayvanlar

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarının, milletin darbe girişimine yönelik ortak müdahalesi ve muhakemesinin ruhuna uygun şekilde yürütüleceğini bildirdi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Gündem dışı ilk sözü alan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, seçim bölgesinin sorunlarına değindi.

Adana'da taşımalı eğitimde sıkıntılar yaşandığını ve üniversite öğrencilerinin yurt probleminin çözülmediğini savunan Türkmen, AK Parti iktidarının bu sorunları çözemediğini, öğrencilerin cemaat yurtlarına mecbur bırakıldığını öne sürdü.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz da seçim bölgesi hakkında konuşmak üzere, gündem dışı söz aldı. Minsolmaz, Kırklareli ve Trakya bölgesine yapılan yatırım ve icraatlar hakkında bilgi verdi.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın da Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı gündem dışı konuşmada, şehitlere saygı duyulması ve sahip çıkılması gerektiğini belirterek, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler ile terörle mücadeledeki şehitlere ayrı uygulamalar yapılmaması gerektiğini bildirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Başbakan Binali Yıldırım'ın dün orta vadeli ekonomik programı açıkladığını anımsatarak, Yıldırım'ın "İşimizi kış tutuyoruz, yaz çıkarsa bahtımıza" ifadesinin hükümetin ekonomiyi öngöremez bir şekilde yönettiğinin kanıtı olduğunu kaydetti.

Bu haftanın Hayvan Hakları Haftası olduğunu anımsatan Akçay, hayvan hakları konusunda öncelikli olarak zihniyet değişimine ihtiyaç bulunduğunu vurgulayarak, "Hayvanlar birer meta değil, ekosistemin birer varlık unsurudur. Bu çerçevede Türkiye'nin yeni bir hayvan hakları yasasını hayata geçirmesi gerekir." dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de AK Parti hükümetinin terörle mücadele adı altında savaş politikası yürüttüğünü savunarak, "Savaş politikaları belli bir ahlaka ve hukuka dayalı olmalı. AKP'nin yürüttüğü savaş politikaları ahlaka ve hukuka aykırı." diye konuştu.

Bitlis'te ceviz toplamaya giden insanlara savaş uçaklarıyla müdahale edildiğini ve bir kadının öldüğünü, bir kişinin de yaralandığını aktaran Baluken, sorumlular hakkında adli ve idari soruşturma açılması gerektiğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de 15 Temmuz darbe girişimi ve faaliyetlerini araştırması için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun çalışmalarının 2,5 ay ertelendiğini, dün çalışmaya başlayan komisyonun başkan, başkan yardımcısı, sözcü ve katip üyesinin dördünün de AK Parti'den seçilmesini eleştirdi.

Özel, AK Parti'nin kendi tahakkümünü Araştırma Komisyonu'na dayattığını öne sürdü.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da darbe girişimini araştırma komisyonunun teşekkülünün Meclis'in tatile girmesi nedeniyle geciktiğini belirterek, darbeye ilişkin yaşananlar tazeyken komisyonun çalışmasını sağlayacak bilgi ve belgelere ulaşmanın sıkıntılı olacağı bir dönemde gecikmeden söz edilmesinin de doğru olmadığını kaydetti.

Bostancı, "Amaç darbe komisyonu marifetiyle uyum içinde demokrasi ve millet iradesini savunmak için ortak bir çalışma gerçekleştirmekse, komisyondaki her arkadaş bunun takipçisi olacaktır. AK Parti'li üyelerde bu konuda hassasiyetle davranacaktır. Komisyonun yapacağı çalışmalar, 15 Temmuz'a milletin ortak müdahalesi ve muhakemesinin ruhuna uygun şekilde yürütülecektir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler