TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muş:"Kararlı ve dirayetli dış politikadan geri adım atmayacağız. Bölgemizin ve dünyanın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, ülkemizi maksimum derecede öne çıkaracak, bölgesel sorunları çözecek adımları atmaktan geri durmayacağ

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Kararlı ve dirayetli dış politikadan geri adım atmayacağız. Bölgemizin ve dünyanın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, ülkemizi maksimum derecede öne çıkaracak, bölgesel sorunları çözecek adımları atmaktan geri durmayacağız." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, 12 Ağustos Dünya Gençlik Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, birilerinin kadrolaşma hırsları nedeniyle gençlerin umutlarının yitirildiğini savundu.

Hasta tutukluların durumuna ilişkin söz alan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan da OHAL kararıyla cezaevlerindeki insan hakları ihlallerinin artarak devam ettiğini söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe de 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi üzerine bir konuşma yaptı.

Gündem dışı konuşmaların ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terör örgütü PKK'nın saldırısı nedeniyle Şırnak'ta çok sayıda şehit verildiğini anımsatarak, şehit ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Anafartalar Zaferi'nin 101. yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Gök, "101 yıl önce gerçekleşen savaştaki kahraman askerlerimizi de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şükranla anıyoruz." ifadesini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de Ankara'daki Gar patlamasının üzerinden 10 ay geçmesine rağmen soruşturmada mesafe alınamadığını belirterek, hükümeti sorumluluklarını yerine getirme konusunda uyardıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Baluken, "24 Kasım 2015'te Rus savaş uçağı düşürüldükten sonra, Erdoğan ve Davutoğlu'nun gerekse de AKP'li bakanların, yetkililerin yaptığı ilkesiz, tutarsız açıklamaların dumanı dağılmamışken şimdi bir şey olmamış gibi bir takım mesajlar verilmesini de ülkemizi ve halklarımızı küçük düşürücü dış politika anlayışı olarak değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Rusya ile yaşanan gerginliğin ardından Türkiye'nin ve halkın ekonomik olarak bedel ödediğini iddia eden Baluken, "AKP'nin Rusya politikası dün 'Rusya'nın Suriye'de ne işi var' diye özetlenirken, bugün 'Rusya, Suriye'de en önemli aktördür' noktasına gelmiştir. Ortaya konulan çelişkili yaklaşımlar AKP'nin dış politikayı doğru dürüst ele almadığını gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da Türkiye'nin dış politikada önemli adımlar attığını, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli temaslarda bulunduğunun altını çizerek, "AK Parti hükümetleri olarak ülkemizin menfaatleri, çıkarları noktasında atılması gereken adımları atmaktayız. Kararlı ve dirayetli dış politikadan geri adım atmayacağız. Bölgemizin ve dünyanın gerçeklerini göz önünde bulundurarak, ülkemizi maksimum derecede öne çıkaracak, bölgesel sorunları çözecek adımları atmaktan geri durmayacağız." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler