TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekili Özel'in bazı AK Parti'li milletvekillerinin sosyal meydadaki paylaşımlarına yönelik eleştirileri TBMM Genel Kurulunda tartışmaya neden oldu

TBMM (AA) - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, bazı AK Partili milletvekillerin Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile ilgili eleştiri getirmesi, TBMM Genel Kurulunda tartışma yaşanmasına yol açtı.

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurula getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifa diledi.

Özel, Türkiye'de son 1 yıldır neler olduğunu, her türlü iddiayı, bağlantıyı çözmek amacıyla devletin tüm kurum ve kuruluşlarına katkı sağlayacak şekilde bir komisyon kurulmasını teklif ettiklerini belirtti.

Suruç'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıp, araştırma komisyonu kurulması önerilerine, iktidarın "hayır" oyu verdiğini anlatan Özel, o günden bu yana 11 saldırı gerçekleştiğini, 273 kişinin hayatını kaybettiğini, 700'ün üzerinde şehit olduğunu anımsattı. Özel, "Eğer biz o gün, Meclis olarak irade koyabilseydik, araştırabilseydik belki bunlar yaşanmayacaktı. İktidar partisinin sicili kötü." dedi.

Özel, bu konuda iktidar partisiyle değil, vatandaşlarla, evlatlarıyla birlikte olduklarını dile getirerek, bu ölümlerin tamamından, doğrudan ve birinci derece iktidarın sorumlu olduğunu iddia etti.

Meclis'e yarın genel görüşme önerisi getireceklerini bildiren Özel, konunun enine boyuna konuşulması, gizli kapaklı bir şey kalmaması için bu öneriye "evet" denilmesi gerektiğini söyledi. Özel, genel görüşme yapılacak olursa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu oturumda bulunacağını belirtti.

Özel, 14 yıl önce 7 şehit veren Türkiye'den, son 1 yılda 730 şehit veren Türkiye'ye geldiklerini ifade ederek, "2002'de bütün dünyadan gelen turistler, yılbaşını Taksim'de kutluyordu. Şimdi dünyaya açılan kapımızın olduğu yerde hayatını kaybediyorlar. Türkiye'de IŞİD store mağazası açılıyor, IŞİD hediyelik eşyaları satılıyor. Arkasında Atatürk heykeli, önünde IŞİD ile dayanışma masasında IŞİD'e bağış toplanıyor. Nerede istihbarat örgütünüz? IŞİD'e destek Lübnan'da yüzde 1, İsrail'de yüzde 2, Filistin'de yüzde 6, Türkiye'de yüzde 8. Bu 6 milyon kişiye karşılık geliyor. 14 yılda 6 milyon IŞİD'li yarattınız her yaşta." görüşünü savundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Özel'e sataşma gerekçesiyle yanıt verdi.

Bostancı, polemikçi dille, "Terör kanı, acısı var. Buradan ucuz bir dille, polemikçi üslupla ne sağlayabilirim" veya "sosyal medyada birisine çakayım, ekmek çıkartayım" yaklaşımlarının ülkenin terörle mücadelesine hiçbir yararı olmayacağını kaydetti.

Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele ettiğini, DAEŞ'in sosyal temeli olan terör örgütü olduğunu belirten Bostancı, "Bunları soğukkanlı konuşabilmeliyiz, ateşli, volümü yüksek dil uygun değil." ifadesini kullandı.

- Temiz dille siyaset uyarısı

Özel de Bostancı'nın sözlerine, "Milletvekilleriniz dün akşam tweet yarışına girdiler. Siz bunlara karşı, iki tane çukur seviyesindeki twitter silahşörünü, bugün birini yanınıza oturtursanız, öbürünü grup adına konuşturursanız. O seviye bir siyaset üslubu değil, bir çukur da değil, foseptik çukurudur. Bunları siyasetten arındırmanın yolu sadece vidanjördür. Vidanjör gelmeli, Metiner ve Tayyar'ı layık olduğu yere deşarj etmeli." diye karşılık verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise herkesin söz söyleme, eleştirme özgürlüğü bulunduğunu ifade ederek, "Çukur, foseptik siyasetini, bu ülke Kılıçdaroğlu'ndan öğrendi. Her grup toplantısında ağzından kir, lağım, irin akıyor. Kılıçdaroğlu'nun, siyaseten yapmak istediği şeyi o terör örgütleri yapıyor." dedi.

Özel, Metiner'e, İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki ve HADEP'teki görevlerinden neden ayrıldığını sordu. Metiner de "Foseptik siyaseti bu, söyleyecek sözü yoksa aşağılık şekilde bel altına çalışırsınız. Fail PKK olunca arkasında duran, IŞİD olunca karşısında dikilen anlayışları ayaklarımızın altına alıyoruz. IŞİD ve PKK terörünü lanetliyoruz." diye konuştu.

Özel de Metiner'e, "Siyasi rakiplerine kara çalmak, hakaret etmek, sahibine yaranmak, ensesini okşatmak için hazır bekleyen organizmayla karşı karşıyayız. Kendi grubunda yalnızlaşmış bir adamsın. Seninle temas etmiş herkes kendini kirlenmiş hissediyor. Seninle bu çatı altında olmaktan utanıyorum." şeklinde karşılık verdi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da milletvekillerini temiz bir dil kullanması için uyararak, her konuşmacının, konuşmalarından sonra kendisini televizyonda izlemesini, bu üslubu milletin hak edip etmediğini sormasını istedi.

- "Hepsi varlığımıza düşman ve yok edilmelidir"

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan sonra Avrupa'dan bir ses gelmediğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, terörle mücadelede öncelik sırası, DAEŞ, PKK diye bir tasnifi olamayacağını, terörle mücadelenin aynı kararlılıkla yapılması gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, hükümete iftira atılmamasını istedi, bunun Türkiye'ye zarar vereceğini, düşman unsurların işini kolaylaştıracağını dile getirdi.

Kocabıyık, DAEŞ, PKK, DHKP-C terörü arasında en ufak bir fark olmadığına işaret ederek, "Hepsi varlığımıza düşman ve yok edilmelidir." dedi.

Konuşmaların ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :