TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti'li Turan: - "Muhammed Ali'nin bugün siyasal anlamda benzer liderliğini, rol modelliğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İslam dünyasında yürütmektedir"

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Muhammed Ali'nin bugün siyasal anlamda benzer liderliğini, rol modelliğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan İslam dünyasında yürütmektedir." dedi.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, üç milletvekili gündemdışı söz aldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin vefatı nedeniyle yaptığı gündemdışı konuşmada, Muhammed Ali'nin, hakları gasp edilmiş mazlumlar için yumruğunu salladığını, tüm mazlumların sesi olduğunu belirtti.

Turan, "Kelebek gibi uçan, arı gibi sokan, dünya Müslümanlarının, hatta bütün dünya mazlumlarının kahramanı, gençlerin rol modeli" ve kendisinin de çocukluk yıllarının kahramanı olan Muhammed Ali'nin bugün siyasal anlamda benzer liderliğini, rol modelliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam dünyasında yürüttüğünü ifade etti.

1 milyar 800 milyon halkı temsil eden, 63 İslam ülkesi liderlerinden sadece Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, tüm zamanların en iyisi, büyük insanın cenaze namazında saf tutmasının bu anlamda çok manidar olduğunu vurgulayan Turan, "Dünyanın 230 ülkesine rağmen, halkların kaderine hükmedercesine oluşturulan hegemonya düzenine, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek itiraz eden, dünya önünde egemenlerin yüzlerine karşı 'one munite' diye haykıran tek lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, misyonu bütün dünya tarafından bilinen ve inançları uğruna her türlü baskıya göğüs geren bir mümin kardeşinin cenazesine katılmasından bile dış politika malzemesi çıkarmaya çalışan içimizdeki İrlandalılara ise söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da yaptığı gündemdışı konuşmada, polislerin disiplin, çalışma şartları, tayin, terfi, özlük hakları, eğitim, günlük insani ihtiyaçlarını gidermeye yönelik sorunları bulunduğunu belirtti.

Bunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını anlatan Tanal, polislerin 180 saat yerine, 240 saat çalışarak, adeta angarya uygulandığını kaydetti.

2 bin 500 polisin sınavsız şekilde göreve atandığını, emniyet içinde liyakat yerine, keyfilik bulunduğunu öne süren Tanal, polisin görevinin tebligat memurluğu, pasaportla ilgili işler olmadığını vurguladı.

Tanal, polislerin kıyafetlerinin kalitesiz ve ütü tutmadığını, ayakkabılarının rahatsız edici olduğunu öne sürdü.

HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, gündemdışı konuşmasında ilinin sorunlarına değindi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise ABD'deki yurttaş hakları önderlerinden Martin Luther King'in, 39 yaşında suikast sonucunda öldürüldüğünü, dünya genelinde şiddet karşıtı ve ırksal eşitlik görüşleriyle tanınarak, Nobel Barış Ödülü'nü kazandığını anımsattı.

Bostancı, AK Parti olarak ırkçılığı, insanlığa yönelik en büyük tehdit olarak gördüklerine işaret ederek, insanlara dinleri, dilleri, ırkları cinsleri dolayısıyla yapılacak her türlü şiddet ve baskıyı reddettiklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :