TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Genel Kurulda, Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarıyla ilgili kararına tepkiler devam etti

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, Almanya Federal Meclisinin dün aldığı Ermeni iddialarıyla ilgili karara tepkiler devam etti.

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Almanya'da alınan karar sonrasında üç partinin ortak açıklama yaptığını anımsatarak, bunun milli duruş olduğunu ifade etti. Bostancı, bunun, siyasi partilerin gündelik rekabetin ötesinde ele alması gereken bir konu olduğunu belirtti.

Bostancı, iktidara yükümlülük çıkarma tarzındaki yaklaşımı bir yere kadar anlayışla karşılayabileceğini ancak tarihi hakikatleri ıskalayarak konunun nasıl geliştiğini anlamadan AK Parti'ye yönelik bir şey çıkarılmasını reddettiğini söyledi. Bostancı, Ermeni soykırımına ilişkin iddiaların 1920'lere kadar dayandığına işaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Almanya hükümeti ile doğru düzgün istişare yapmadıklarının, bu karar önceden görüldüğü halde önleyemediklerinin ortaya çıktığını savundu.

Gök, bu tablonun, Türkiye'nin dış politikasının iflası, utanç vesilesi olduğunu öne sürerek, "Bunda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türk dış politikasını yönlendirenlerin ağır sorumluluğu var." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ibretlik mesaj verme vaktinin geldiğini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hasmane tutum besleyen mihrakların hak ettiği cevabı alması gerektiğini ifade etti.

Çok net tepki koymaları gerektiğini vurgulayan Vural, gerekirse Geri Kabul Anlaşması ve İncirlik ile ilgili adım atılmasını istedi. Vural, hükümetin kararlı eylem ve yaptırımlar ortaya koyması gerektiğini belirterek, "Bu nasıl müttefiklik? Artık bardağı taşırmıştır. Bu konunun maliyetini Almanya görmelidir. Bu maliyeti Türk milleti adına kendilerine verdirmek hepimizin namus ve şeref borcu olmalıdır." diye konuştu.

TBMM Genel Kurulunda yerinden söz alan AK Parti'li milletvekilleri de Almanya'nın kararını kınadı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :