TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Konya Milletvekili Altunyaldız:"AK Parti iktidarları döneminde esnaf, Cumhuriyet tarihindeki en parlak dönemi yaşamıştır ve yaşamaya devam edecektir"- MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu:"Bankalar bu devirde gayrimenkul zengini olurken, esnaf ve san

TBMM (AA) - AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, "AK Parti iktidarları döneminde esnaf, Cumhuriyet tarihindeki en parlak dönemi yaşamıştır ve yaşamaya devam edecektir." dedi.

MHP, Danışma Kurulu'nda oy birliği sağlanamaması nedeniyle esnaf ve sanatkarların sorunlarının araştırılması amacıyla verdiği önergenin gündeme alınması önerisini Genel Kurul'a taşıdı.

Partisinin önerisi hakkında konuşan İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, esnaf ve sanatkarın, yıllardır birikmiş ve çözüm sunulmamış sorunlarının bulunduğunu, borç içinde bankaların eline terk edildiğini söyledi.

Tanrıkulu, "Esnaf ve sanatkarımız, çiftçimiz, üreticimiz, borç içinde, bankaların eline ve vicdanına maalesef terk edilmiş, birçoğunun bankalara olan borcundan dolayı mallarına el konulmuş, icradan satışa çıkarılmıştır. Kısacası bankalar bu devirde gayrimenkul zengini olurken, esnaf ve sanatkarımız da her geçen gün daha da zor günler yaşamaya mecbur bırakılmıştır." diye konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, vergiyi en sadık ödeyenlerin esnaf ve sanatkarlar olduğuna işaret ederek, satış yapmadan günü kapatan esnaf sayısının arttığına dikkati çekti.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 2002'den itibaren esnafın ciddi anlamda kan kaybetmeye başladığını savundu.

Budak, AK Parti'nin iç ve dış politikada önemli hatalar yaptığını ileri sürerek, Irak, Suriye, Mısır pazarlarının kapandığını, Rusya ile yaşanan krizin maliyetinin de Türkiye'ye çok ağır olacağını dile getirdi.

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise yaşadığımız coğrafyanın ticaretin ana vatanı olduğunu kaydederek, bu toprakların ipek ve baharat yollarının önemli merkezlerinden biri olduğunu, esnaf sayısında gerçek anlamda bir azalmanın olmadığını, AK Parti iktidarı döneminde birçok önemli adım attıklarını vurguladı.

Altunyaldız, "AK Parti iktidarları döneminde esnaf, Cumhuriyet tarihindeki en parlak dönemi yaşamıştır ve yaşamaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Önerinin oylamasında toplantı yeter sayısı bulunamaması üzerine, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi.

Hamzaçebi, ikinci yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamaması nedeniyle birleşimi, yarın saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :