TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Milli Eğitim Bakanı Avcı:- "Babaeski'de meslek liselerinin kapatılarak imam hatibe dönüştürüldüğü iddiası doğru değil"

TBMM (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Babaeski'de meslek liselerinin kapatılarak imam hatibe dönüştürüldüğü iddiası doğru değil." dedi.

Avcı, TBMM Genel Kurulunda, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın gündemdışı konuşmasındaki, "Babaeski'de mesleki ve teknik anadolu lisesinin kapatılarak imam hatibe dönüştürüldüğü" iddiasına yanıt verdi.

Konuyu araştırdığını, kendisindeki bilgilerin farklı olduğunu belirten Avcı, Kayan'daki bilgilerin yanlış olduğuna dikkati çekti.

Bakan Avcı, Babaeski'de üç mesleki ve teknik lise bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biri Gazi Meslek Lisesi, diğeri Babaeski Meslek Lisesi ve üçüncüsü de İMKB Meslek Lisesi...İmam hatibe dönüştürülüyor denilen halen faaliyetine devam eden Gazi Meslek Lisesinin 190 öğrencisi var. Önümüzdeki dönemde 190 öğrenci Babaeski Meslek Lisesine alınıyor. Çünkü Gazi Meslek Lisesi binası 12 derslikli ve eski bina...Babaeski Meslek Lisesi 24 derslikli ve 330 öğrencisi var. İMKB Meslek Lisesi de 18 derslikli ve 293 öğrencisi var. 'Babaeski'de meslek liseleri kapatılıyor imam hatibe dönüştürülüyor' iddiası doğru değil. Üç tane var; ikisi günün şartlarına uygun atölyesi olduğu için devam ediyor. Diğeri de zaten eski ve tadilattan sonra başka bir okula dönüştürülebilir. Ama şu an üçü de devam ediyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :