TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin sokağa çıkma yasaklarına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin sokağa çıkma yasaklarına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi kabul edilmedi.

HDP, Danışma Kurulu'nun toplanamaması nedeniyle araştırma önergesinin görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a taşıdı.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, sosyal medyada yayınlanan fotoğrafların Cizre'ye ait olduğunu savundu. Başaran, "O teşhir edilen kadın üzerinden iktidar aslında erkinin, iktidarının ne kadar güçlü olduğunu göstermeye çalışıyor" iddiasında bulundu.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, hangi koşul ve şartlar altında olursa olsun bedenin mahremiyetinin kişiye özel olduğunu ve bunun sonuna kadar savunucu olduklarını söyledi. Usta, "Bu olayı elbetteki büyük bir esefle ve şiddetle kınıyoruz. Bu bir insanlık ayıbı ve suçudur. Zor şartlarda altında görev yapan askerlerimizi ve tüm güvenlik güçlerimizin, vatandaşlarımız ile kurduğu güven bağlarını ve yardım elini kırmaya yönelik bir karalama kampanyası başlatılmaya çalışılmıştır" dedi.

- "HDP'nin önerisi samimi değildir"

Usta, HDP'nin önerisinin gerçeklerden uzak ve yanıltıcı olduğunu kaydetti. Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamayı hatırlatan Usta, "Burada asıl sorun terör örgütünün hiçbir kutsalının olmadığının farkına varmamızdır" diye konuştu.

Usta, şöyle devam etti:

"Sosyal medyaya servis edilen bu fotoğraflarla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır. HDP'nin önerisi samimi değildir. Valilik tarafından resmi açıklama yapılmasına rağmen, bunun dahi itibarsızlaştırma çalışmalarına karşı daha uyanık ve bilinçli hareket etmek zorundayız. Servis edilen fotoğraflarla ilgili görüntülerin hiçbir kadın, erkek, insan için kabul edilemeyeceğini tekrar vurgulayarak, servis edenlerin kime ve neye hizmet ettiğini düşünmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum."

Sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ise kendilerinin somut bir olayı ifade ettiklerini savunarak, sosyal medyada yer alan görseli kendilerinin yayınlamadığını söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, yaşananları ibretle izlediklerini belirterek, "Terörle mücadele her devletin hakkı ve yurttaşlarına karşı vazgeçilmez ödevidir. Bu mücadeleyi kendisini meşru kılan başta anayasa olmak üzere hukuk kuralları içinde davranmak gerekir. Devlet bir yandan terörle mücadele edecek bir yandan da terör örgütünün yöntemleri ve hukuk dışılığından uzak duracaktır" dedi.

- "Yapılan terörle mücadeledir"

AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız ise sosyal medyada bir kadın vücudunun teşhir edilmesinin, inanç ve medeniyet değerlerinde yeri olmayan kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Yıldız, kimin, hangi maksatla o görüntüleri sosyal medyaya servis ettiğinin elbette araştırılması gerektiğini vurgulayarak, bunun hukuk çerçevesinde yapılacağını kaydetti.

Türkiye'nin köklü medeniyeti olan bir devlet olduğunu dile getiren Yıldız, "Önemli olan böyle zamanlarda kimin nerede durduğudur. Yapılan terörle mücadeledir. Amaç, kamu düzenini sağlayıncaya kadar devam etmektir" ifadesini kullandı.

HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :