TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Usta:- "Enflasyonda son 14 yılın en yüksek rakamlarını yaşıyoruz. Bu küçümsenecek bir durum değil. Gerekli önlemleri bir an önce almamız lazım. Hükümeti bunun gereğini yapmaya davet ediyorum" - CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş:- "

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Enflasyonda son 14 yılın en yüksek rakamlarını yaşıyoruz. Bu küçümsenecek bir durum değil. Gerekli önlemleri bir an önce almamız lazım. Hükümeti bunun gereğini yapmaya davet ediyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin "Türkiye'nin makro ekonomik verilerindeki bozulma", HDP'nin "yasama sorumsuzluğu ve dokunulmazlığı", MHP'nin, "enflasyonun nedenleri" konulu önergelerin gündeme alınması önerisi görüşülerek, ayrı ayrı oylamaya sunuldu.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin grup önerisi üzerindeki konuşmasında AK Parti iktidarlarının ilk yıllarında önceki hükümetler gibi enflasyonla mücadele programını sürdürdüğünü, ancak gelinen noktanın iyi olmadığını savundu.

Usta, "Bugünkü enflasyon rakamlarına göre, son 14 yılın en yüksek rakamlarını yaşıyoruz. Bu küçümsenecek bir durum değil. Bu rakamları küçümsemek çok ciddi bir risktir. Unutmamalıyız ki enflasyon çok hızlı bozulabiliyor. Gerekli önlemleri bir an önce almamız lazım. Hükümeti bunun gereğini yapmaya davet ediyorum." diye konuştu.

- "Sizinle bizim aramızdaki fark, türkü ile arabesk arasındaki fark"

Partisinin grup önerisi üzerine söz alan Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, tutuklu milletvekillerinin durumlarına değinerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Selahattin Demirtaş ile sizin liderleriniz arasındaki fark, türkü ile arabesk arasındaki farktır. Ağzınızı açıyorsunuz; 'Televizyonlarda saz çalarak...' diye, bu halkın en halis ürünü olan türküyü aşağıladığınızı bir dakika düşünmeden bunu söylüyorsunuz, kendinizin bu siyasi hareketi bir arabesk şarkı ile başlattığını ıskalıyorsunuz. Sizle bizim aramızdaki fark arabeskle halis türkü arasındaki farktır aslında. Bu yüzden tedirginsiniz anlıyoruz."

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, partisinin grup önerisi üzerinde yaptığı konuşmada AK Parti'nin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Demirtaş, "Çalışanların maaşı enflasyon karşısında erimiş, dar gelirli giderek yoksullaşmıştır. Gıda fiyatları almış başını gidiyor. Çünkü Türkiye yanlış tarım politikaları ile yönetiliyor. AK Parti'nin politikalarıyla Türkiye ithalata bağımlı hale gelmiştir. Vatandaşın mutfağındaki yangının sebebi budur." şeklinde konuştu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise Türkiye'nin son 15 yılına ilişkin ekonomik verilere bakıldığında, toplum kesimlerinin enflasyona ezdirildiği söyleminin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ücret artışlarının enflasyon gözetilerek yapıldığını belirten Kaçar, çalışanların ve emeklilerin mağdur olmamasının sağlandığını kaydetti.

MHP, HDP ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Öte yandan Genel Kurulda, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ve Yeni Bağımlılık Türlerinin Araştırılarak Bağımlığının Nedenlerinin ve Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu ile Bağcılık Sektörü ve Üzüm Üreticilerinin Sorunlarının Araştırılarak Alınacak Tedbirlerin Tespit Edilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna üye seçimi de gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :