TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

MHP Grup Başkanvekili Akçay:- "Deniz ve hava taşıtlarında vergisiz akaryakıt kullanılırken tarladaki traktörden, esnafın ürün servisi yaptığı kamyonetinden neden vergi alınıyor?"

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "Deniz ve hava taşıtlarında vergisiz akaryakıt kullanılırken tarladaki traktörden esnafın ürün servisi yaptığı kamyonetinden neden vergi alınıyor?" diye sordu.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Bahçekapılı, grup başkanvekillerine yerlerinden söz verdi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, benzin ve motorin fiyatlarına yapılan zamların Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden birisi olduğunu söyledi.

Son 5 günde yapılan zam tutarının benzinde 21, motorinde ise 31 kuruş olduğunu ifade eden Akçay, "Bu zamlardan en fazla etkilenen kesim, esnaf ve çiftçilerimizdir. Esnaf ve çiftçimizin artan akaryakıt fiyatları karşısında korunması elzemdir. Akaryakıttan alınan vergilerde bu iki kesim için acil düzenlemeler yapılmalıdır. Deniz ve hava taşıtlarında vergisiz akaryakıt kullanılırken tarladaki traktörden, esnafın ürün servisi yaptığı kamyonetinden neden vergi alınıyor? Denizde gezen teknelerin Türkiye ekonomisine katkısı, sabahtan akşama üretime yönelik çalışan traktörden daha mı fazladır? Bu zamlar Türkiye ekonomisinin büyümesi önünde engeldir. Hiçbir bahane hükümetin, esnafı ve çiftçiyi kollamasına engel olmamalıdır." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise dünyanın birçok ülkesinde 1 Kasım gününün, dünya Kobani günü olarak kutlandığını öne sürdü.

DEAŞ'ın yayılmacı ve istilacı politikasına dur denilen yerin 2014 yılında Kobani olduğunu anlatan Yıldırım, "IŞİD'in ilk kez yenilgiyi tattığı yer Kobani'dir. Bu nedenle karanlığa karşı aydınlık, yılgınlığa ve çaresizliğe karşı umudun zaferi olan Kobani'deki o direnişte yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

- "Burada bizim karnımız tok, sırtımız pek"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Kamu Personeli Seçme Sınavı'nı kazanan ancak güvenlik soruşturması nedeniyle göreve başlayamayan 3 binin üzerinde sağlık personelinin bulunduğunu söyledi.

Söz konusu personelin feryat ettiğini kaydeden Altay, "Meclisin bu konuda parti ayrımı yapmaksızın bu insanların feryadına kulak vermesini bekliyoruz. Aç insan, işsiz insan sudan çıkmış balık gibidir. Burada bizim karnımız tok, sırtımız pek. Bu kanayan yarayı bir an evvel dindirmemiz lazım. Sınav kazanan bu 3 bin 233 kişinin bu sorununu giderelim." diye konuştu.

- "Sosyoloji siyasete galip geldi"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise 1 Kasım 2015'in Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Milletin, hükümetlerin kurulamadığı kısa bir dönemden sonra siyasete el koyduğunu, bir başka ifadeyle sosyolojinin siyasete galip geldiğini ifade eden Turan, "AK Parti olarak seçim zaferinin mutluluğunu yaşadık. Bu seçim başarısı çalışan, ter döken, emek veren tüm teşkilatlarımızındır. Tüm teşkilatlarımızı tekrardan kutlamak istiyorum." dedi.

Turan, Engin Altay'ın ifade ettiği sağlık personeli konusunun geçen hafta da dile getirildiğini, buna ilişkin Meclisin bilgilendirildiğini anlatarak, konunun takipçisi olduklarını vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler