TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu,...

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Roman vatandaşların sorunlarına ilişkin konuşmasında, Ege'de turizmin zor durumda olduğunu belirterek, zeytinliklere de el sürülmemesi gerektiğini söyledi.

İzmir'de roman vatandaşların konut taleplerine de bir yanıt alamadıklarını aktaran Purçu, roman vatandaşlarla ilgilenilmediğini ileri sürdü.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, bu şehre yapılan yatırımlar konusundaki konuşmasında, 14 yıllık AK Parti iktidarında büyük bir büyüme sürecinin yaşandığını, adaletli bir kalkınma konusunda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Fırat, AK Parti iktidarı döneminde, Adıyaman'da, sağlık, kültür, aile ve sosyal politikalar ile tarım ve ulaşım alanlarında 390 proje için yaklaşık 11 milyar liralık yapıldığını aktardı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasında, demokratik siyasetin bugün yerle yeksan olduğunu ve toplumun kutuplaştığını savundu. Hakkari ve Şırnak illerinin ilçe yapılmak istenmesini eleştiren Akdoğan, Yüksekova'nın il yapılmasıyla birlikte Hakkari'nin de il olarak kalmasını istedi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, AK Parti Hükümetleri döneminde karayolları konusunda önemli aşamalar kaydedildiğini, ancak Samsun'un bundan yeteri kadar istifade etmediğini söyledi.

HDP Grubu adına söz alan Mardin Milletvekili Erol Dora, açlık grevindeki tutuklular Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın sağlık kontrolleri konusunda gerekli izinlerin Adalet Bakanlığınca verilmesini talep etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, üretim reform paketinde yer alan zeytinliklerle ilgili düzenlemenin ülke ve milletin menfaatine aykırı olduğunu savunarak, söz konusu düzenlemeyi içeren kanun tasarısının komisyona geri çekilmesinden anamuhalefet partisi olarak büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye'nin meselelerini ilgilendiren tüm konularda düzenlemeler yaptıklarını anımsatarak, üretim teşvik paketinin de Türkiye'nin pek çok ihtiyacını giderecek düzenlemeler içerdiğini vurguladı.

Tasarıda zeytinlik alanlarla ilgili düzenlemeye de yer verdiklerini anımsatan Muş, bu düzenlemenin tekrar komisyonda görüşüleceğini belirterek, "Toplumun ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu şekliyle inşallah getirilecektir." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :