TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri, helikopter kazasında ve Lice'de çatışmada şehit olan 16 asker için başsağlığı dileklerini ilettiler

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ve MHP, HDP, CHP ve AK Parti grup başkanvekilleri, helikopter kazasında ve Lice'de çatışmada şehit olan 16 asker için başsağlığı dileklerini ilettiler.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Toplantının açılışında, dün, helikopter kazasında 13 askerin, Lice'de de 3 askerin çatışmada şehit olduğunu anımsatan Bahçekapılı, "Şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle, minnetle hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Onlar, isimlerini altın harflerle tarihimize kaydettiler. Onlarla onur duyuyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, milletçe büyük üzüntü içinde olunduğunu belirterek, "Şırnak'ta helikopter kazasında, terörle mücadelede, Kato Dağı'nda yürütülen operasyonda büyük başarılara imza atan komutanlar şehit oldu. Kaza kırımın en ufak ayrıntısına kadar incelenerek aydınlatılmasını istiyoruz. Şehitlerimizin gözü arkada kalmasın, terörle mücadeleki başarılar asla yarım kalmayacaktır. Şehitler ölmez vatan bölünmez." ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Lice ve Şırnak'ta 16 güvenlik görevlisi ile Zonguldak'ta maden ocağında göçükte iki maden emekçisi olmak üzere toplam 18 kişiye Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade etti.

Yıldırım, "Yüce Allah'tan bu aziz mübarek günlerden hiç kimseye zamansız ölüm, evlet acısı, evlatlara da anne baba acısı göstermemesini temenni ediyorum." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, güvenlik görevlilerinin üstün sorumluluk bilinci içinde görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Dün Lice'de üç askerin şehit olması ve akşam saatlerinde gelen kahredici kaza haberinin herkesi derinden sarstığını belirten Gök, "Hepimizin duyguları karmakarışık. Yoğun duygular yaşıyoruz. Birbirinden değerli subaylarımızı, askerlerimizi kaybettik. Vatan uğruna ortaya koydukları canları, bugün toplumumuz birleştiriyor. Bu kahramanlar sayesinde Türkiye, ulus devlet olmanın, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olmanın sorumluluğu ve dayanışmasını yaşıyor. Onlar, Türkiye'ye bir kez daha birleştirdiler. Türkiye bugün tüm sorunlarını ikinci plana iterek askerlerimizin yasını tutuyor. Bugün Türkiye ağlıyor. Ruhları şad olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, helikopter kazasında ve Lice'de şehit düşen kahraman askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine, millete başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Muş, şunları söyledi:

"Kahraman askerlerimiz terörle mücadelede büyük başarılar elde ederken, bu acı kazanın yaşanmış olması bizleri derin üzüntüye sevk etti. Ateş sadece düştüğü yeri değil, milletimizin bağrını yakmıştır.

Acımız büyük ama terörle mücadeledeki kararlılığımız da büyüktür. Terörle mücadele sonuna kadar sürecek ve kahraman vatan evlatlarımız bu mücadeleden asla geri durmayacaktır. Ne vatan nöbeti durur ne de kahraman Türk askeri biter. Nice kahraman askerleri bağrından çıkaran bu millet, şehitlerinin kanını yerde bırakmadan terörle mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Teröre karşı başarılı operasyonlar sadece kırsalda değil teröristlere yardım ve yataklık eden, lojistik destek sağlayan, sözcülüğünü yapan, sınırlarımızın içindeki ve dışındaki tüm hainlere karşı yürütülecek ve terör kaynağında kurutulacaktır."

Yerinden söz alan milletvekilleri de çatışmada ve helikopter kazasında şehit olan 16 askerle ilgili başsağlığı dileklerini iletti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :