TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:- "1985 tarihli Türk Bayrağı Tüzüğü uyarınca Cumhurbaşkanının bulunduğu her yerde, mekanda ve makamda forsun dalgalanması kanun gereğidir"- CHP Grup Başkanvekili Gök:- "Burası, Cumhurbaşkanının, AK Parti Genel Başkanlığına

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 1985 tarihli Türk Bayrağı Tüzüğü uyarınca Cumhurbaşkanının bulunduğu her yerde, mekanda ve makamda forsun dalgalanmasının kanun gereği olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda gündem dışı söz alan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, cezaevinde anneleri ile kalan çocuklar konusundaki konuşmasında, söz konusu çocukların geleceklerinin ellerinden alındığını söyledi.

Türkiye'de 0-6 yaş arasında 560 çocuğun, anneleriyle birlikte cezaevlerinde kaldıklarını aktaran Beştaş, bu çocukların dört duvar ardında kalmaması için hep birlikte bir şeyler yapılması gerektiğini dile getirdi.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, ilin sorunlarına ilişkin konuşmasına başlarken, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'ya, Samandağ'da üretilen bir ipek şal hediye etti. Suriye'deki savaştan en çok etkilenen şehrin Hatay olduğunu belirten Topal, Yayladağ Sınır Kapısı'nın bir an önce açılması gerektiğini ifade etti.

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise Hatay'ın, AK Parti hükümetleri döneminde en fazla yatırımı aldığını kaydetti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul'un fethi konusundaki konuşmada, fethin sıradan bir kuşatma değil büyük bir inkılap olduğunu belirtti. Çamlı, fetihle birlikte Batı'nın, insan hakları, vicdan hürriyeti ve adalet kavramlarıyla tanıştığını söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa'da meydana gelen depremlerin, bu gerçeğin hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini akıllara getirdiğini, depremle mücadelenin sadece deprem yarasını sarmakla sınırlı kalmaması, buna hazır olunması için stratejiler geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Akçay, Manisa’nın Kırkağaç İlçesi'nde, geçen hafta 6. Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinden zehirlenen askerlere geçmiş olsun, yaşamını yitiren bir askere de rahmet dileğinde bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, dün, Çorum olaylarının yıl dönümü olduğunu anımsatarak, bu olayın Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak geçtiğini dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün Meclis'te bulunduğu sırada göndere Cumhurbaşkanlığı forsu bulunan Türk bayrağının çekilmesini eleştirdi.

"Burası, Cumhurbaşkanının, AK Parti Genel Başkanlığına hükmedeceği bir yer değildir." ifadesini kullanan Gök, söz konusu uygulama nedeniyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı kınadı. Gök, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'e gelişinde ve burada bulunduğu sırada alınan güvenlik önlemlerinden de bir milletvekili olarak rahatsızlık duyduğunu kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti'nin yeni dönemi iyi okuyan, ne yaptığını iyi bilen, ayakları yere sağlam basan, hukuk zemininde ve kanunlar çerçevesinde işini yapmaya çalışan bir parti olduğunu belirtti.

Turan, 16 Nisan'dan sonra yeni döneme ayak uydurmanın herkesin görevi olduğunu belirterek, bayrak söz konusu olduğunda hassas olunması gerektiğini söyledi. Bülent Turan, 1985 tarihli Türk Bayrağı Tüzüğü uyarınca Cumhurbaşkanının bulunduğu her yerde, mekanda ve makamda forsun dalgalanmasının kanun gereği olduğunu ifade etti.

Başkanvekili Bahçekapılı "Sayın Cumhurbaşkanının, Meclis'e bir Genel Başkan konumuyla, statüsüyle gelmesinde hiçbir mahsur yok. Çünkü 16 Nisan'da halkımız bu konuda bir karar verdi. 'Cumhurbaşkanının, parti ile ilişiği kesilecek olan Anayasa hükmünün iptal edilmesine ben evet diyorum' dedi. Burada hiçbir problem yok. Halkımız bu yönde karar verdi." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :