TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti İstanbul Milletvekili Kandemir: - "AK Parti döneminde gençlik politikalarımızın temelini, gençlerin bu toplumun asli unsuru ve öznesi olması oluşturuyor"- "Onlar, üzerinde düşünülüp, politikalar üreteceğimiz toplumsal kesimler değil bu politikal

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, "AK Parti döneminde gençlik politikalarımızın temelini, gençlerin bu toplumun asli unsuru ve öznesi olması oluşturuyor." dedi.

CHP, gençlerin sorunlarının araştırılmasına dair önergenin bugün görüşülmesini grup önerisi olarak Genel Kurula getirdi.

Grup önerisi lehinde söz alan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gençlerin önemli kesiminin gelecekten umutsuz olduğunu savundu. Evde, okulda, sokakta şiddetin gençler arasında özenti durumuna geldiğini öne süren Gürer, gençlerin şiddete neden yöneldiğinin araştırılması gerektiğini söyledi.

Gürer, şiddetin okul içine çekilmesi, madde bağımlılığı kullanımının ortaokullara kadar inmesinin nedenlerinin değerlendirilmesini istedi.

Kızların okullaşmasının halen sorun olduğunu, erken yaşta evliliklerin devam ettiğini ifade eden Gürer, gençleri sorunlarından arındırmayı görev bildiklerini kaydetti.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da grup önerisi lehinde yaptığı konuşmada, 2002'den bu yana gençlerin gelecek umutlarının güçlenip güçlenmediğini, işsizliğin azalıp azalmadığını sordu.

Yıldırım, gençelere daha iyi ilim, irfan, gelecek, iş öneremediklerini savunarak, "Son bir ayda Başbakan, Cumhurbaşkanı, bakanların söylemlerinden gençlere idam vaat ediyoruz." görüşünü savundu.

- "En önemli unsur gençler"

Grup önerisi aleyhinde söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, 30 yaş nüfusunun, toplam nüfusun yaklaşık yarısını oluşturduğunu söyledi. Kandemir, bu rakamın, Türkiye'yi, Avrupa'da en genç nüfusa sahip ülkelerden biri yaptığını, çok büyük güç olduğunu belirtti.

Gençlerin sıkıntılarından birinin genç işsizliği olduğunu dile getiren Kandemir, bunu önlemek için hükümetin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kandemir, "AK Parti döneminde gençlik politikalarımızın temelini, gençler bu toplumun asli unsuru ve öznesi olması oluşturuyor. Onlar, üzerinde düşünülüp, politikalar üreteceğimiz toplumsal kesimler değil, bu politikaların bizzat belirleyicisi, uygulayıcısıdır. Bunu son dönemde attığımız her adımda gösterdik. Seçilme yaşını 25'e, sonra 18'e indirdik. Bu aslında topluma, AK Parti'nin gençlikle ilgili ne söylediğini, bütüncül olarak tarif eden en önemli şey. Siz gençleri, üzerinde tartışılacak, demagoji üretilecek bir kesim olarak görüyorsunuz. Biz ise gençliği ülkenin asli unsuru olarak görüyoruz." diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan da ülkenin esaretten kurtulmasına, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına katkı sağlayan en önemli unsurlardan birinin gençler olduğunu anlattı. Alparslan, gençlerin, 15 Temmuz'da da devlet ve ülkeye sahip çıktığını dile getirdi. Alparslan, geleceği gençlerle birlikte inşa edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :