TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:"(Atatürk'e ve ailesine yönelik hakaret) Böyle ipe sapa gelmez lafları fazlasıyla ciddiye almayı doğru bulmam. Önemli olan topluma, tartışılan bu konuya ilişkin siyasi partilerin nerede durduğu ve meseleye nasıl baktığı

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Atatürk ve ailesine yönelik hakaretlere ilişkin, "Böyle ipe sapa gelmez lafları fazlasıyla ciddiye almayı doğru bulmam. Önemli olan topluma, tartışılan bu konuya ilişkin siyasi partilerin nerede durduğu ve meseleye nasıl baktığına ilişkin bilgi vermektir." dedi.

CHP, Danışma Kurulu toplanamadığı için "Tarihçi, yazar unvanlarıyla Atatürk ve aile bireylerine nefretle saldıranların, üniversite gençlerine yol gösterici olarak konferanslarda ve kamplarda yer almasının" araştırılmasına ilişkin önerisini, Genel Kurul gündemine Grup önerisi olarak getirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, bazı kişilerin, insanların dikkatini çekebilecek laflar ederek popüler olabildiğini ifade ederek, "Tarihçiliğin böyle bir boyutu var. Ciddi tarihçiler önemli çalışmalar yaparlar ama ismi zikredilen kişiler tarihçilikle ve onun yöntemiyle alakası olmayan, son derece meczupça, dedikodu ve söylenti kabilinden birtakım tuhaf ve kesinlikle tarihi bilgilerle ters düşen ama kendilerine negatif manada 5 dakika şöhret sağlayacak sözlerle, Atatürk, annesi ve çevresi için bu tür laflar ettiler." diye konuştu.

Bu kişilere karşı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, siyasi partilerin genel başkanlarının ve herkesin tepki verdiğini ifade eden Bostancı, savcıların da konuyla ilgili gereken soruşturmayı yaptığını söyledi.

Naci Bostancı, şöyle konuştu:

"Bunun ötesinde, bu işe toplumsal nümayiş karakteri kazandırmak, o kişileri fazla önemsemek ve negatif yönden de onların şöhretlerine katkı sağlamak gibi olumsuz bir etki de doğurabilir diye düşünüyorum. Hakkaniyet ve adalet duygusu çerçevesinde ve bilimsel yöntemleri de esas almak kaydıyla, elbette yakın tarihe ilişkin eleştiri yapılabilir ve insanlar üzerinde konuşulabilir. Ama böyle ipe sapa gelmez lafları fazlasıyla ciddiye almayı doğru bulmam. Önemli olan topluma, tartışılan bu konuya ilişkin siyasi partilerin nerede durduğu ve meseleye nasıl baktığına ilişkin bilgi vermektir. Bu bilgi de verilmiştir."

Grup önerisi aleyhinde söz alan AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Türkiye'nin Avrupa'nın en genç ülkelerinden biri olduğuna işaret etti.

Uysal, gençlerin, insanlığın gelecek umutları olduğunu, gençleri geleceğe hazırlamanın hükümetin en önemli görevi olduğunu söyledi.

Atatürk'e ve ailesine yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Burhanettin Uysal, şöyle devam etti:

"O gün Kredi Yurtlara davet edilen şahıslar bu suçları işlememişlerdi, suçlu değillerdi. Siz de bir konferans verdireceğiniz zaman birinden temiz kağıdı isteseniz bile o gün için o temiz kağıdını verebilecek konumdaydılar. Bunu AK Parti iktidarının bilinçli şekilde yaptığını söylerseniz haksızlık yapmış olursunuz. Atatürk, ailesi ve kızları sizin sahip çıktığınız kadar bizim de ortak değerimizdir. O yurtlarda yetişen çocuklar sadece sizlerin değil hepimizin çocukları ve geleceğimizdir. İş yargıya intikal etmiştir. Bundan sonra yargı kararıyla bu konferanslara çağrılan kişiler suçlu bulunup, Atatürk aleyhine suç işledikleri tespit edildikten sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu, eğer bu şahısları, öğrencileri bilgilendirmek adına davet ediyorsa araştırma önergesini o zaman verirsiniz."

- "Yargı kararına gerek yok"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Atatürk'ün CHP'nin değil herkesin olduğunu dile getirerek, "Ama saygı ayrı bir şeydir. İnsan tanımadığına saygı gösterirken böyle büyük lidere saygısızlığı meşru görmeyi, kararı mahkemeye bırakmayı yüce milletin vicdanına havale ediyorum. Milyonlarca insanın gözüne baka baka biri Atatürk'e küfür edecek, AK Parti milletvekili, 'Yargı karar versin' diyecek. Böyle bir konuda yargı kararına gerek yoktur." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, tarihleri, kültürleri, bayrakları gibi Atatürk ve ondan önceki liderlerin de kendileri için kutsal değerler olduğunu söyledi.

TBMM'yi, Atatürk'e karşı yapılan saldırıyı araştırmaya, karşı koymaya ve bu saldırıları sonlandırmaya çağıran Özkan, "Eğer yüreği, vicdanı olan ve bu ulusun bugün geldiği yeri şanla, şerefle, gururla taşıyan ve vicdanları olan insanlar o gün ile bugün arasındaki kıyaslamada Mustafa Kemal'i küfür edilecekler, annesini hakaret edilecekler, manevi evlatlarını hakaret edilecekler, çocuklarını, onu karalayacaklar listesine koyuyorlarsa bırakalım gök kubbe yıkılsın, bırakalım biz nefes almayalım, çünkü o zaman bizde vefa yoktur. Vefanın olmadığı yerde vicdan da bulunmaz." şeklinde konuştu.

MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da "Türkiye'nin bir bütün halinde, yeniden büyük Türk milleti ailesi olduğunu ve tüm unsurlarıyla beraber öznesinin millet, yükleminin demokrasi, nesnesinin devlet olduğu gerçeğinden rahatsız olanlar Atatürk'ü tartışma zeminine çekerek, bu hakikati örtmeye mi çalışıyorlar?" diye sordu.

Konuşmaların ardından CHP'nin Grup önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :