TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin, Silopi'de zırhlı aracın bir evin duvarını yıkması sonucu meydana gelen ölüm olayının araştırılmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - HDP'nin, Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 4 Mayıs'ta zırhlı aracın bir evin duvarını yıkması sonucu meydana gelen ölüm olayının araştırılmasına ilişkinin önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, partisinin grup önerisi üzerine söz alan HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, çocukların yataklarında uyurken bile güvende olmadıklarını savunarak, Muhammet ve Furkan Yıldırım kardeşlerin, zırhlı aracın evlerine girmesi sonucu yaşamlarını yitirdiklerini hatırlattı.

Olayın üstünün örtülmek istendiğini ve olaya karışan polis memurunun kimliğinin gizlendiğini savunan İrmez, zırhlı aracın dar bir sokak olan olay yerinde neden yüksek süratle kullanıldığı sorusuna cevap aradıklarını dile getirdi. İrmez, olayın sorumlularının tespit edilmesinin ve aydınlatılmasının, Meclisin boynunun borcu olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, olayın aydınlatılmasını yürekten istediğini belirterek, yaşamını yitiren iki kardeşe rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise teknik bir arıza nedeniyle zırhlı aracın kontrolünün kaybedildiğini ve olayın meydana geldiğini aktardı. Olayın, kendilerini son derece üzdüğünü dile getiren Ağralı, şoför polis memurunun alkollü olduğu iddiasının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti. Olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini dile getiren Ağralı, polis memurunun ise tutuklandığını söyledi. Bu acı olay üzerinde siyaset yapmayı doğru bulmadığını belirten Ağralı, burada ailenin acısının paylaşılıp her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre de Türkiye'de çocuklar açısından belki de en kötü dönemin yaşandığını ileri sürdü. OHAL'in ne zaman biteceğine dair kimsenin bilgi sahibi olmadığını savunan Emre, "gelecekte AK Parti dönemi denilince adaletsizlik ve haksızlığın akla geleceğini" iddia etti.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise söz konusu olayda yaşamlarını yitiren iki kardeşe Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileğinde bulunarak, bir daha böyle olaylar yaşanmamasını temenni ettiklerini söyledi. Zırhlı araç sürücüsü polis memurunun alkollü olmasının düşünülemeyeceğini dile getiren Erdoğan, olayla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğünce idari soruşturma başlatıldığını, adli soruşturmanın da sürdüğünü aktardı. Erdoğan, güvenlik güçlerinin, operasyonlar sırasında sivillerin zarar görmemesi konusunda son derece hassas olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından oylanan HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :