TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

HDP'nin, ekonomik krizle ilgili önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin, ekonomik krizle ilgili Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesinin bugün görüşülmesi önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde konuşan HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Türkiye'de yaşanan gelişmeler nedeniyle ülkeye yatırımcı gelmediğini, mevcut yatırımcıların da yurtdışına gittiğini ileri sürdü.

Ülkede bir ekonomik kriz yaşandığını belirten Yıldırım, "Dolar karşısında Türk Lirasının değer kaybetme hızına yetişemiyoruz. Bugün yüzde 3 daha artış gösterdi. Avro 4 lirayı geçti, dolar ise 3,80 liraya vardı. Bu krizin adını doğru koymamız gerekiyor." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türk lirasının son dönemde yüzde 31 değer kaybettiğini belirterek, "(Bu, küresel bir sorundur) deyip bu sorunu geçiştiremeyiz." ifadesini kullandı.

Böyle durumlarda ilk yapılması gerekenin, ülkede kurumlara güveni tesis etmek olduğunu vurgulayan Usta, yatırımcının kurumlara, devlete güveninin sıfır olduğunu, güven olmayınca da para gelmediğini bildirdi.

Erhan Usta, soruna hep yanlış teşhisler konulduğunu iddia ederek, "Türkiye, bir iki ay içinde çift basamaklı enflasyonu görecek. Bu da bankaları, kurumları vuracak. Felaket tellalığı yapmayalım ama maalesef durum bu." görüşünü aktardı.

Merkez Bankasının itibarının çok yıpratıldığını, güvenilirliğinin olmadığını belirten Usta, temel sorun olan yönetim sorununun gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sert de "Zor günlerden geçiyoruz, insanların morali bozuk, 'gülen insanların neredeyse yargılandığı' bir ülke haline geldik. Bunun bir çok sebebi var ama esas sebep ekonomideki bozukluk." dedi.

Milletin, ekonomik olarak zor durumda olduğuna değinen Sertel, "Sefa ve güzel bir yaşam içerisinde olanlar halkın durumundan anlamayabilirler. Tek adama değil, halka dönün kulaklarınızı, o zaman milletin vekili olursunuz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ise bugün anayasa teklifinin görüşmelerine devam edileceğini ve bu nedenle de gündemin belli olduğunu kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :