TBMM Başkanvekili Aydın:

TBMM Başkanvekili Aydın:

"Referandum Türkiye'nin önüne gelen tarihi bir fırsattır. Son 150 yılda belki önümüze gelen en önemli sandıktır. Burada herhangi bir siyasi partiye oy vermeyeceğiz. Herhangi bir adaya da oy vermeyeceğiz. Burada her birimiz, kendi geleceğimizi, çocuklarımı

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Referandum Türkiye'nin önüne gelen tarihi bir fırsattır. Son 150 yılda belki önümüze gelen en önemli sandıktır. Burada herhangi bir siyasi partiye oy vermeyeceğiz. Herhangi bir adaya da oy vermeyeceğiz. Burada her birimiz kendi geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini, Türkiye'nin geleceğine ilişkin oy vereceğiz." dedi.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki Evet Kafe'yi ziyaret eden Aydın, burada yaptığı konuşmada, referandumun Türkiye'nin önüne gelen önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

16 Nisan referandumunu "Türkiye'nin önüne gelen tarihi fırsat" olarak nitelendiren Aydın, "Son 150 yılda belki önümüze gelen en önemli sandıktır. Burada herhangi bir siyasi partiye oy vermeyeceğiz. Herhangi bir adaya da oy vermeyeceğiz. Burada her birimiz kendi geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini, Türkiye'nin geleceğine ilişkin oy vereceğiz.'' diye konuştu.

Millet olarak bir tercih ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Aydın, şunları söyledi:

''Yani ya o eski Türkiye'deki hastalıklar, sıkıntılar, acılar ve problemler devam edecek, yada güçlü Türkiye dediğimiz geleceği belirleyebilen, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı amaçlayan dünyanın en büyük projelerini yapan daha demokratik, kalkınmış ve istikrar içerisinde istiklalini ve istikbalini kazanan yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. Yani eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki bir tercih ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu fırsatı kaçırmamamız lazım. 16 Nisan, bu anlamda bir milat olacaktır."

Aydın, geçmişte 25 günlük hükümetlerin olduğunu, 3 veya 6 aylık hükümetlerle Türkiye'nin hep kan kaybedip geriye gittiğini dile getirdi.

- "Avrupa terör örgütlerini bağrına basıyor"

Avrupa'nın üzerine vazife olmayan halk oylamasına ve sürece müdahil olmaya çalıştıklarının altını çizen Ahmet Aydın, "Avrupa'da ilk defa gazeteler Türkçe çıkmaya başlıyor. Bütün terör örgütlerini adeta bağrına basıyorlar. Terör örgütleriyle birlikte aynı amaç için çalışıyorlar. Çünkü onlar ipi elinde bir Türkiye istiyorlar. Türkiye'nin tam bağımsız, dirayetli, güçlü olması, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri, bundan sonraki süreçte kendi kararlarını kendisi tarafından verebilen bir ülke olması onların yapamadığını hayal edemediğini gerçekleştirmesi, dünyanın en büyük projelerini yapması ve zalimlere karşı mazlumların yanında olması Avrupa'yı rahatsız ediyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'nın bir haçlı ittifakı ile hareket ettiklerini ifade eden TBMM Başkanvekili Aydın, Avrupa'nın adeta bir İslam, yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı ile beraber bir Türkiye düşmanlığının olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü onlar, alışmış olduğu Türkiye, sömürecekleri, alışık oldukları düzen, Avrupa kapılarında üç kuruş için beş takla atan Türkiye istiyorlardı. Artık bundan sonra onlar da bunun farkında ki 16 Nisan'ın ne kadar önemli olduğunu Avrupa bu anlamda çok çok iyi biliyor. Onun için bu kadar müdahil oluyorlar. Türkiye 16 Nisan'dan sonra o muasır medeniyetler seviyesine demokrasi ve ekonomisiyle çıkacaktır."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler