TBMM Başkanlık Divanı toplantısı

TBMM Başkanlık Divanı toplantısı

Toplantıda bütün konular hakkında görüşler dile getirildi, bürokratlar sunum yaptı ancak önerilerin 16 Nisan'daki halk oylamasından sonra sonuca bağlanması kararlaştırıldı- Milletvekillerinin parmak iziyle oy kullandığı Genel Kuruldaki sistemin, zaman zam

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - TBMM Başkanlık Divanında, görüşülen bütün konular hakkında görüşler dile getirildi, bürokratlar sunum yaptı ancak önerilerin karara bağlanması, 16 Nisandaki halk oylaması sonrasına bırakıldı.

Meclis Başkanlık Divanı,TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, toplantıda, TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı tarafından hazırlanan projeler hakkında bilgilendirme yapıldı.

Bu projelerden birisini, Genel Kurul Salonunda milletvekillerinin konuşmalarının sistemde otomatik bir şekilde anında kayıt altına alınarak yazı diline çevrilmesi ve böylece tutanakların daha hızlı çıkmasına yönelik proje oluşturuyor.

TBMM İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, toplantıda, Genel Kurul Salonundaki masalarda bulunan, milletvekillerinin parmak iziyle oy kullandığı sistemin zaman zaman arızalandığını söz konusu sistemin daha işler hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sistemin zamanla parmak izini algılamada hassasiyetini yitirmesi ve bu sistemi yapan firmanın kapanması, dolayısıyla yedek parça bulunamaması nedeniyle, milletvekillerinin parmak iziyle oylarını kullanabilecekleri yeni bir sistemin yapılması gündeme geldi.

TBMM Kampüsünün güvenliği, kampüs üstünde dron uçuşuna izin verilmemesi ile Mecliste devam eden inşaat ve tadilatlar konusunda bilgi sunuldu. Meclisin siber güvenliği ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında Başkanlık Divanı üyeleri bilgilendirildi.

İktidar ve muhalefet kulisleri çıkışındaki bahçelerde yer alan ve yapımı devam eden "kış bahçeleri" ile iç ve dış bahçelerin peyzaj düzenlemeleri hakkında da bilgi verildi.

- Kulisler yeniden dizayn edilecek

Kahraman, ayrıca iktidar ve muhalefet kulislerinin yeniden dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.

Meclis bürokratları, kulislerin yapılması planlanan yeni hali hakkında sunum yaptı. Kulislerin duvarlarının mermer ile kaplanması, ışıklandırmanın da tepeden verilmesi planlanıyor.

Yasama çalışmalarının aksamaması için milletvekillerinin Meclise gelen misafirleri ile TBMM Ana Binada görüşme yapabilmesi konusu da gündeme geldi. Bunun için iktidar ve muhalefet kulislerinin üstünde bulunan galeri boşluklarının yeniden dizayn edilmesi konusu ele alındı. Böylece milletvekilleri, düzenlenecek bu yerlerde misafirleri ile görüşebilecek.

- İşgal edilen kürsü gündeme geldi

Toplantıda, Genel Kurul Salonunda milletvekillerinin hitap ettiği, zaman zaman işgal edilen ve zarar gören kürsü de gündeme geldi.

Salim Uslu, milletvekillerinin konuşma yaptığı salondaki kürsünün, televizyondan görüntüsünün çok kötü olduğunu belirterek, "Televizyonda, yakın çekimde orası hamam gibi gözüküyor. Arkadan geçen insanların ayakları gözüküyor. Bunlar çirkin görüntüler. Gerekirse oraya bir mekanizma yapalım; kürsü, konuşmacının boyuna göre ayarlansın. Tekerlekli sandalyede bir milletvekili geldiği zaman, oraya platform koymak yerine kürsü hemen aşağı iner ve konuşmasını yapar." dedi.

Eski TBMM Katip Üyesi, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen'in 1 milyon 200 bin liralık iletişim faturası ile gündeme gelen, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, ihtisas komisyonu başkanları ile grup başkanvekillerinin iletişim ve haberleşme giderleri konusu toplantıda tartışıldı, ancak "bu haberleşme giderinin kaç milletvekili maaşı kadar olacağı" hakkında karar alınmadı. Bir milletvekillinin yıllık haberleşme gideri, iki maaş tutarı olan 31 bin TL olarak uygulanıyor.

Meclise ait olup da çeşitli nedenlerle başka kurumlara tahsis edilen yapı ve binaların geri alınması konusu değerlendirildi.

Meclis personelinin servis konusu ile 4-C'lilerin özlük hakları konusu da ele alındı.

Başkanlık Divanında görüşülen bütün konular hakkında üyeler görüşlerini dile getirdi, bürokratlar sunum yaptı ancak karara bağlanmayarak, 16 Nisan'daki halk oylaması sonrasına bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :