TBMM Başkanı Kahraman'ın Roma temasları

TBMM Başkanı Kahraman'ın Roma temasları

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı, Türkiye'nin girişimiyle terörü kınayan ortak bildiri yayımladı - Başkanlık Divanı toplantısında, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu

ROMA (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın da katıldığı Roma'daki Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı toplantısında, Türkiye'nin girişimiyle terörü kınayan ortak bildiri yayımlandı, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

İtalya Senatosunda İtalya, Türkiye, Mısır ve Avrupa Parlamentosu temsilcilerinin katılımıyla Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi toplantısı yapılmıştı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, TBMM Başkanı Kahraman'ın başkanlığındaki Türk heyeti, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerdeki terör olaylarını kınayan ortak bir bildiri yayımlanmasını ve Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasını teklif etti. Türkiye'nin bu yöndeki girişiminin olumlu karşılanması üzerine ortak bir bildiri kaleme alındı.

Ortak bildiride, dünyanın çeşitli yerlerindeki menfur terör saldırılarında yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı ifade edildi.

Teröristlerin ayrım gözetmeksizin masum insanları hedef aldığı belirtilen bildiride, "Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi ülkeleri ve halkları adına, tüm insanlığa karşı bir suç olan terör ile mücadelede hep birlikte hareket etmeli ve mağdur ülkelerin yanında olmalıyız. Her türlü terörizme karşı ortak mücadeleye kararlılıkla devam etme niyetimizi beyan ederiz. Bu vesileyle, terörist saldırılara hedef olan tüm ülkelere bir kez daha başsağlığı diliyoruz." denildi.

Toplantıda, Türkiye'nin talebi doğrultusunda Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler