TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

TBMM Başkanı Kahraman'ın kabulü

Kahraman, AGİT Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı Tsereteli'yi kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı George Tsereteli ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Divan Toplantı Salonundaki kabulde konuşan Kahraman, Tsereteli ve beraberindekileri TBMM'de görmekten mutlu olduğunu belirterek, "Aradaki pürüzler ütülenirse, bir düzlem meydana gelirse daha mutlu oluruz." dedi.

Tsereteli ise TBMM Başkanı olarak kendilerini ağırladığı için teşekkür etti.

AGİT için Türkiye'nin çok önemli bir ortak olduğunu ifade eden Tsereteli, güçlü, istikrarı sürdüren demokratik bir Türkiye'nin yalnızca Avrupa için değil dünya için önem arz ettiğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'yi ilk ziyaret eden ve dayanışma gösterenler arasında AGİT yetkilileri bulunduğunu belirten Tsereteli, şunları kaydetti:

"Türkiye'de bu başarısız darbe girişiminden sonra, sükuneti sağlamak ve aynı zamanda terörle mücadele etmek için doğru adımları atmak durumundaydı. Bunu yaparken uluslararası insan hakları ve demokrasi ile uyumlu bir şekilde bu çalışmaların gerçekleştirilmesi önemli. Başarısız darbe girişimi sırasında parlamento ve Meclisin bombalanması çok önemli bir tehditti ve bizler de bu acıyı derin bir şekilde kalbimizde hissettik. Bu durumun vehametinin önemli bir emaresi diye düşünüyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :