TBMM Başkanı Kahraman, Nijer Başbakanı Rafini'yi kabul etti

TBMM Başkanı Kahraman, Nijer Başbakanı Rafini'yi kabul etti

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Nijer Başbakanı Brigi Rafini'yi kabul etti.İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Salonu'nda gerçekleşen kabulde...

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Nijer Başbakanı Brigi Rafini'yi kabul etti.

İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık Divanı Salonu'nda gerçekleşen kabulde yaptığı konuşmada, Rafini ve beraberindeki heyeti Türkiye'de görmekten dolayı memnun olduğunu ifade etti.

Rafini de TBMM'de ağırlanmaktan büyük onur duyduğunu belirterek Nijer Cumhurbaşkanı ile Meclis Başkanı'nın selamlarını getirdiğini söyledi.

Türkiye'ye, başbakanlık düzeyinde ilk resmi ziyareti gerçekleştirdiklerini dile getiren Rafini, bunun, iki ülke makamlarının son yıllarda sürdürdüğü temasın vardığı noktayı gösterdiğini kaydetti.

Rafini, iki ülkenin cumhurbaşkanlarının, ikili ilişkileri daha dinamik bir hale getirmek ve hızlandırmak hususunda ortak irade sergilediklerini vurgulayarak Türkiye ve Nijer arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihe dayandığını söyledi.

Ülkelerin meclisleri arasındaki iş birliğinin de büyük çaplı bir şekilde cereyan etmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını aktaran Rafini, "Bizim için aslında iki meclisin sürdürmüş olduğu ilişkiler son derece önemli bir noktadadır. Zira meclislerimiz halkı temsil ettikleri için, bizler halkı temsil eden birimler olarak iki ülke arasındaki iş birliğini her düzeyde önemli bir seviyeye taşıma imkanına sahibiz." dedi.

Rafini, Başbakan Binali Yıldırım ile de çok verimli ve faydalı bir görüşme yaptığını belirterek "Hükümetler bazında belirlemiş olduğumuz ortak hedeflere erişme noktasında, TBMM'nin de tam desteğini alıp hızlı bir şekilde bu hedeflere yönelmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler