TBMM Başkanı Kahraman Avustralya'da

TBMM Başkanı Kahraman Avustralya'da

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Viktorya Eyalet Parlamentosunu ziyaret etti

MELBOURNE (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avustralya temasları çerçevesinde, Viktorya Eyalet Parlamentosunu ziyaret etti.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet, Meksika, Endonezya, Güney Kore, Türkiye ve Avustralya tarafından kurulan, kısa adı MIKTA olan grubun 2. Parlamento Başkanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Melbourne'de bir dizi temas gerçekleştirdi.

Viktorya Eyalet Parlamentosunu ziyaret eden Kahraman ve beraberindeki heyet, parlamentoya gelişinde Yürütme Meclisi Başkanı Telmo Languiller ve Yasama Meclisi Başkanı Bruce Atkinson tarafından karşılandı.

Viktorya Parlamentosunu gezen Kahraman ve beraberindekiler, yetkililerden parlamento tarihi ve çalışma sistemi hakkında bilgi aldı. Heyetler arası toplantıda Türk asıllı eyalet milletvekili Adem Kubilay Somyürek de hazır bulundu. Görüntü alınmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Toplantı sonrası Meclis başkanları karşılıklı hediye alışverişinde bulundu. Bu sırada TBMM Başkanı Kahraman'a Victoria Meclisi eş başkanları tarafından Victoria Melbourne Victory Futbol takımının atkısı hediye edildi. Kahraman da atkıyı takması karşılığında eş başkanlardan Fenerbahçe taraftarı olma sözü aldı. Kahraman, "Mesafeler uzak kalsa da kalpler yakın, lütfen unutmayın." dedi.

Kahraman, Viktorya Eyalet Parlamentosunu gezdikten sonra Şeref Defteri'ni imzaladı.

Meclis Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet, parlamento ziyaretinin ardından Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtı’nı ziyaret etti, anıta çelenk bıraktı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kahraman ve beraberindeki heyet, daha sonra MIKTA toplantısının yapılacağı Hobart kentine geçti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler