Tatili fırsata çevirin

Tatili fırsata çevirin

Uzmanlar, milyonlarca öğrencinin girdiği yarıyıl tatilinde bilgisayar başında saatlerce oyun oynamamanın önemine vurgu yapıyor.

Milyonlarca öğrencinin yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte, uzmanlar tatil günlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor. Tatilin, saatlerce bilgisayar başında oyun oynamak için kullanılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, öğrencilere sosyal medya kullanımına sınırlı bir vakit ayırmalarını öneriyor.

Rehberlik Uzmanı Özcan Aladağ, öğrencilere tatil günlerini fırsata çevirmeleri çağrısında bulunarak, YKS ve LGS öğrencilerinin bu süreci konu tekrarı ve eksik konuların kapatılması için kullanmalarını öneriyor. Aladağ, sınav öğrencilerine günü üçe bölmelerini tavsiye ederek, düzenli uyku, beslenme düzeni ve ders çalışma saatleriyle başarının artacağını belirtiyor.

Aladağ, "Hayatta başarılı olan insanlar zamanı iyi yöneten insanlardır" diyerek, diğer öğrencilere de tatilin bir fırsat olduğunu hatırlatıyor. Küçük yaş gruplarındaki öğrencilere anne ve babalarıyla vakit geçirme, kitap okuma, spor yapma gibi önerilerde bulunan Aladağ, sosyal sorumluluk projelerine katılımın da tatilin güzel bir fırsatı olduğunu vurguluyor.

Ailelere de görev düştüğünü belirten Aladağ, çalışan ailelerin tatil sürecini çocuklarıyla birlikte geçirmelerini öneriyor. Cep telefonundan uzak durarak çocuklara örnek olmanın önemine değinen Aladağ, birlikte kitap okuma, doğa yürüyüşleri gibi etkinliklere katılmanın aile bağlarını güçlendireceğini ifade ediyor.

Öğrenciler ise tatili en iyi şekilde fırsata çevireceklerini belirterek, uzmanların önerilerini dikkate alacaklarını söylüyor. Tatil sürecini verimli geçirme adına planlar yapan öğrenciler, hem dinlenip hem de kendilerini geliştirmek için çeşitli aktivitelerle ilgileneceklerini ifade ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.