Tataristan'da zeytinyağlı Türk yemekleri tanıtıldı

Tataristan'da zeytinyağlı Türk yemekleri tanıtıldı

KAZAN (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da "Geleneksel Türk Mutfağı Zeytinyağlılar" etkinliği düzenlendi. Yunus Emre Enstitüsü'nün...

KAZAN (AA) - Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın başkenti Kazan'da "Geleneksel Türk Mutfağı Zeytinyağlılar" etkinliği düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün katkılarıyla Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen etkinliğe, aralarında Tataristan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Rimma Ratnikova, kadın milletvekilleri, yazarlar ve gazeteciler katıldı.

Etkinliği organize eden Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç'ın eşi Anna Dilmaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliğin amacının Tataristanlı kadınlara Türk yemeklerini tanıtmakla beraber Türkiye'yi ve Türk mutfak kültürünü de tanıtmak olduğunu söyledi.

Daha önceki aylarda Türk tatlıları, Türk çayını tanıtma gibi etkinlikler düzenlediklerini, bugün de yaprak sarması, bamya, enginar gibi zeytinyağlı yemekleri tanıtmayı seçtiklerini anlatan Dilmaç, etkinliğe Tataristanlı kadın milletvekilleri ile Kazan'daki diğer başkonsolosluklardan kadın yetkililerinin de yer aldığını belirtti.

Tatar kadınlarının Türk yemeklerini çok beğendiklerini, yemek tariflerine büyük ilgi gösterdiklerini aktaran Aşçı Sefer Yapıcı, Tataristanlı kadınların Türk kadınlar gibi sıcakkanlı olduklarını ve Türk ile Tatarlar arasında bir fark görmediğini ifade etti.

Aşçı ile konuklar arasında soru-cevap formatında gerçekleşen, "Geleneksel Türk Mutfağı Zeytinyağlılar" etkinliği, hazırlanan yemeklerin tadına bakılması ve toplu hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :