Tarihi Surlardaki Fayans Kirliliği Festival Öncesi Gündeme Alındı

Tarihi Surlardaki Fayans Kirliliği Festival Öncesi Gündeme Alındı

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Kültür Yolu Festivali öncesinde tarihi surlardaki fayans kirliliğinin temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Valilik binasında düzenlenen Trabzon Kültür Yolu Festivali Koordinasyon Kurulu toplantısında konuştu. Kaya, tarihi surların üzerindeki seramiklerin ve boyalı badanalı duvarların kötü bir görüntü oluşturduğunu belirtti. "Misafirlerimiz gelecek, şehrimize yakışmıyor. İnisiyatif alıp o görüntüyü ortadan kaldırmak istiyorum fakat tarihi olması hasebiyle kuralları var. Bu konuda hızlı bir çözüm üretmemiz lazım," dedi.

Tarihi Surlardaki Fayans Kirliliği Festival Öncesi Gündeme Alındı

Kadınlar Pazarı Alanı Yeşil Alana Çevrildi

Pazarkapı Mahallesi'nde Kadınlar Pazarı'nın yapımı sırasında esnafın mağdur olmaması için Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan geçici prefabrik yapılar, pazarın hizmete alınmasıyla yıkıldı. Geçici yapıların yıkılmasıyla ortaya çıkan alan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yeşil alana dönüştürüldü. Ancak, surlardaki çirkin görüntüye müdahale edilemedi. Anıtlar Kurulu, tarihi surlarda yapılacak restorasyon çalışmalarını gerekçe göstererek Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin müdahalesine izin vermedi.

Trabzon Kültür Yolu Festivali Hazırlıkları Devam Ediyor

Toplantıda, 22-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Trabzon Kültür Yolu Festivali'nin kapsamı, alınacak güvenlik tedbirleri ve festival programı hakkında sunum yapıldı. Festivalde, Ortahisar Belediyesi Tarih Müzesi ve Basın Tarihi Müzesi'nin gezilecek noktalar arasında tanıtılacağı belirtildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi'nin de bu noktalara eklenmesini talep etti.

Tarihi Surlardaki Fayans Kirliliği Festival Öncesi Gündeme Alındı

"Gerekli Kurumlarla Görüşmeler Tamamlanacak"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, toplantıda yaptığı açıklamada, surlardaki seramiklerin kötü görüntüye neden olduğunu kabul ederek, gerekli kurumlarla görüşmeleri tamamlayacaklarını ve bu görüntünün ortadan kaldırılması için çalışacaklarını söyledi.

Trabzon Kültür Yolu Festivali'nin şehre gelen misafirler için önemli bir etkinlik olduğuna dikkat çeken yetkililer, tarihi surlardaki kötü görüntünün festival öncesinde temizlenmesi için hızla çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.