Tarihi 'Çağrı' filmi yenilendi
Dünya sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran “Çağrı” filmi restore edilerek, görüntüsü yenilendi...
Mustafa Akkad'ın yönetmenliğini yaptığı ve başrollerini Anthony Quinn (Hamza), Irene Papas (Hind), Michael Ansara (Ebu Süfyan) ve Johnny Sekka’nın (Bilal Habeşi) paylaştığı 1976 yapımı “Çağrı” filmi, orijinal negatiften yola çıkılarak restore edildi. 1080p çözünürlüğünde bluray olarak piyasaya sürülen filmde, görüntü tecnicolor ve orijinal dilde dijital olarak sinema severlere sunuluyor.
İslamiyetin son peygamber Hz. Muhammed'in önderliğinde doğup yayılmasının anlatıldığı ve tamamına yakını Libya'da çekilen film, Hz. Hamza rolündeki Anthony Quinn’in benzersiz oyunculuğu kadar, büyük bir prodüksiyon olması ve Hz. Muhammed’i göstermeden İslam’ın doğuş ve yayılışını anlatmadaki başarısıyla da tüm dünyadaki Müslümanların beğenisini toplayan bir baş yapıt olarak dünya sinema tarihinde her zaman yerini alacaktır.
Çektiği Çağrı ve Ömer Muhtar filmleri ile İslâm dünyasının zengin tarih ve kültür birikimini Batı’ya sinema diliyle anlatan Mustafa Akad’ı rahmetle anıyoruz.