Tarihçi yazar Bahadıroğlu:

Tarihçi yazar Bahadıroğlu:

"Rusya'yı bile pes ettirecek güce sahip olan Türkiye, dünyaya meydan okuyabiliyor"

KONYA (AA) - Tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu, "Rusya'yı bile pes ettirecek güce sahip olan Türkiye, dünyaya meydan okuyabiliyor" dedi.

Bahadıroğlu, Meram Aşkına Kültür-Sanat-Yaşam Etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Çanakkale İnancın Zaferi ve İstiklal Marşımız" konulu konferansta, tarihin tekerrür ettiğini söyledi.

Ülkemiz üzerine oynanan oyunları dile getiren Bahadıroğlu, "Rusya'yı bile pes ettirecek güce sahip olan Türkiye, dünyaya meydan okuyabiliyor. Rusya neden çekildi? Rusya gelir gelmez bizim hava sahamızı delmeye çalışıyordu. Çünkü Rusya, PKK ve PYD'ye mesaj verecekti. 'Türkiye sandığınız gibi güçlü değil. Bakın hava sahasını geçtim' diyecekti. Ülkemiz gereken cevabı verdi." şeklinde konuştu.

Bahadıroğlu, şöyle devam etti:

“Dün yaşadığımız olayları yeniden yaşadığımıza hepiniz şahit oluyorsunuz. Yine aynı milletlerin karşımızda olması bir tesadüf değil. Hala bir proje uygulanıyor. Türk devletinin paylaşılması anlaşması sürüyor ve hala terör canlarımızı canımızdan koparıyor. Bizi, korkutmaya ve hayatımızı değiştirmeye zorlayıcı birtakım çabalar içine giriyorlar. İnadına topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz, bayrağımızı dalgalandırmaya ve ezanımızı okumaya devam edeceğiz.”

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler