Tarih, çiçek satışlarında patlama yaptı

Tarih, çiçek satışlarında patlama yaptı

08.08.2008 tarihinde evlenmek isteyenler soluğu çiçekçilerde alıyor. Çiçekçiler 1 haftada yapamadıkları satışı 1 günde yaptıklarını belirtiyor.

Konya Çiçekçiler Odası Başkanı İsmail Dikici, 05.05.2005 tarihinden bugüne kadar her yıl aynı rakamın bulunduğu tarihlerde satış patlaması yaşadıklarını belirterek, "İnsanlar artık bu tür özel tarihlerde evlenmek ya da çocuk sahibi olmak istiyor. Bu nedenle bu tür tarihlerde ilk geldikleri yer çiçekçiler oluyor. Bu yıl da 08.08.2008 tarihinde evlenmek isteyenler nedeniyle yoğun bir gün geçiriyoruz. Çiçekçi arkadaşlarımız siparişlere yetişemiyor" dedi.

 

Bu tür özel tarihlerin en çok kendilerine yaradığını da dile getiren Dikici, "Bu özel gün için bütün arkadaşlarımız önceden derin donduruculu araçlarla çiçek tedarik etti. Tahminen bugün çiçekçiler temin ettikleri çiçeklerin büyük çoğunluğunu satacak. Bugün 1 haftada yapamadığımız satışı yaptık. Artık 09.09.2009 tarihini bekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

iha