Tapu dolandırıcılığına yönelik operasyon

Tapu dolandırıcılığına yönelik operasyon

Esenyurt'ta sahte nüfus cüzdanı ve tapu düzenleyerek bir arsayı kat karşılığı inşaat şirketine satmaya çalıştıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'ta sahte nüfus cüzdanı ve tapu düzenleyerek başkasına ait arsayı bir inşaat firmasına kat karşılığı satmaya çalıştıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine başlattıkları çalışma sonucu, Esenyurt'ta imara açık ve sahibi uzun süredir yurt dışında yaşayan 2 bin 500 metrekarelik arsanın biri avukat 3 kişi tarafından kat karşılığı inşaat firmasına satılmak istendiğini belirledi.

Ekipler, sahte tapu ve nüfus cüzdanıyla firmaya gelerek, arsa üzerinde yapılması planlanan ve tanesi 1 milyon liradan satılacak 30 lüks villanın yarısını isteyen şüphelileri gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden Hıdır A. ve Adil G. tutuklanırken, avukat tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :