Tank görünümlü "paletli arazi aracı" yaptı

Tank görünümlü "paletli arazi aracı" yaptı

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan vinç operatörü Cemil Subaşı, ağır kış şartlarında kullanmak amacıyla tank görünümlü paletli arazi aracı yaptı- Subaşı:- "Darbe girişimi olunca, televizyonlarda tankları görünce aracı hemen bitirmeye karar verdim. Mill

KOCAELİ (AA) - ŞENGÜL OYMAK / TAHİR TURAN EROĞLU - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde yaşayan vinç operatörü Cemil Subaşı, çetin kış koşullarında kullanmak amacıyla görünümüyle tankı anımsatan paletli arazi aracı yaptı.

Cemil Subaşı (46), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı bölgede kış aylarının zorlu geçtiğini, bu nedenle paletli bir araç yapmaya karar verdiğini belirtti.

Subaşı, dağlık bir bölge olan Kartepe'de kış aylarınde böyle bir aracın bazı yerlere ulaşımı kolaylaştıracağını söyledi.

Vinç operatörü olduğunu aktaran Subaşı, boş zamanlarında paletli araç yapmak için uğraştığını kaydetti.

Subaşı, aracı yapmaya darbe girişiminden 1 hafta önce başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Darbe gecesi evdeydim, şok oldum. Böyle bir zamanda darbe nasıl yapılır? Darbe girişimi olunca, televizyonlarda tankları görünce aracı hemen bitirmeye karar verdim. Milletin üstüne hainler tanklarla gidiyor, 'Bu millet boş değil, ben bir an önce bu aracı bitireyim' dedim. Sanayiden çıkma bir motor aldım. Gece gündüz bu aracı bitirmek için uğraştım. Bu süreçte eşim ve çocuklarım da aracı hemen bitirmem için bana yardım etti, destek oldular. Geçen gün deneme amaçlı sürüş yaptım. Çalıştırdım. Bu videoyu Facebook'a koydum. Binlerce kişi izlemiş, güzel yorumlar aldım."

Aracının darbe girişimi dönemine denk geldiği için çok ilgi çektiğini vurgulayan Subaşı, "Amacım halkımızın boş olmadığını göstermek, anlatmak. Devletimizi korumak için her şeyi yaparız. Bu araçla bile gerekirse gidersin. Darbe olunca arkadaşlarım hemen evime geldi. 'Araç bittiyse bununla meydanlara çıkalım' dediler, maalesef araç bitmemişti ama biz yine de meydanlara çıktık. Karakolların önlerini dolaştık. Daha sonra demokrasi nöbetlerine katıldık." dedi.

- "Kimse vatanımızı bölmek için uğraşamaz"

Subaşı, aracı gören vatandaşların kendisini tebrik ettiğini kaydederek, insanın hayallerini gerçekleştirebilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Askerde tank şoförlüğü yaptığını, tanklar konusunda biraz bilgisi olduğunu belirten Subaşı, paletli araca 3 bin 500 lira harcadığını bildirdi.

Subaşı, şu anda çalışan aracın bazı eksikliklerinin bulunduğunu, aracın üstünü kapatmayı düşündüğünü ifade etti.

Bu zamanda artık darbe yapılmasının mümkün olmadığını, darbeye karşı olduklarını vurgulayan Subaşı, "Bu araç darbe akşamı bitmiş olsaydı ben de mutlaka bir askeriyenin önüne giderdim. Kimse vatanımızı bölmek için uğraşamaz." şeklinde konuştu.

Subaşı, böyle bir ülkede yaşamaktan her zaman gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :