Tam kapanmada sokağa çıkanlar tek tek durdurulup kontrol edilecek!

Tam kapanmada sokağa çıkanlar tek tek durdurulup kontrol edilecek!

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilde uygulayacağı 'tam kapanma' tedbirlerinde muafiyet ihlallerine göz yumulmayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde dışarıda bulunan kişiler tek tek durdurarak kontrol edilecek

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 81 il Valiliğine Kovid-19 tedbirleri kapsamında 'Tam Kapanma' konulu yeni genelge göndermişti.

'Tam kapanma' genelgesine göre,

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde dışarıda bulunan kişiler tek tek durdurarak kontrol edilecek ve sokağa çıkma kısıtlamasından herhangi bir muafiyetinin bulup bulunmadığı kişinin bulunduğu yerin, zamanın, muafiyetin nedeni zamanı ve güzergahı ile uyumluluğu kontrol edilecek.

Turistler de denetlenecek

Sadece turistik faaliyetler kapsamında geçici kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancılara tanınan sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetinin kapsamı dışındaki diğer yabancılar tarafından kullanılıp kullanılmadığı denetlenecek.

Zorunlu ihtiyaçlar en yakın işletmeden giderilecek

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sırasında vatandaşlarımızca 10.00 - 17:00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere ancak en yakınındakine araç kullanmaksızın ve sadece zorunlu ihtiyaçların karşılanması amacıyla gidilebilmesi kuralına uygun hareket edilip edilmediğine bakılacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.