"Tahşiyecilere kumpas" davası

"Tahşiyecilere kumpas" davası

FETÖ/PDY'nin, "Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen'in de bulunduğu 33 kişinin yargılandığı davada, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın savunmasının alınmasına devam edildi- Karaca:- "Söz konusu dizi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ''Tahşiyecilere kumpas kurduğu" iddiasıyla firari sanık Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılandığı davada, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın savunmasının alınmasına devam edildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, savunma yapan tutuklu sanıklardan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, dizide kullanılan bazı ifadelerle ilgili Mehmet Doğan ve grubunun kendilerine herhangi bir uyarıda bulunmadıklarını iddia etti.

Karaca, herhangi bir suç işlemediğini öne sürerek, "Söz konusu dizi filminde kullanılan kelimelerle ilgili Mehmet Doğan ve grubu neden o gün bize tepki göstermedi? Neden bize ulaşmaya çalışmadılar ve dizide kullanılan kelimelerden dolayı rencide oldukların o günlerde ifade etmediler?" dedi.

"Tahşiye grubundan bir açıklama gelseydi yayınlardık" diyen Karaca, şunları kaydetti:

"Niyetler okunamaz fakat, Mehmet Doğan ve grubu, rencide edildiklerini düşünmüş ve bize bir açıklama yollasalardı ben onların seslerinin duyurulmasına yardımcı olurdum. Bize, kendilerinden herhangi bir kişiden dahi ulaşma girişimi olmadı. Savcı bey, iddianamede olayları çarptırıyor ve maalesef mahkemeyi de buna alet ediyor. İddianamede hakkımda söylenen hiçbir suçu işlemedim. Suç teşkil eden dizi senaryosunda geçen kelimeler ile dizinin yayınlanması konusunda beni hukuki olarak bağlayan bir durum yoktur. Tekrar üstüne basa basa söylüyorum. Ben suçsuzum." ifadelerini kullandı.

Dizi senaryolarının hazırlanıp yayın aşamasına kadar geçen süreyi anlatan Karaca, Samanyolu TV'de yayınlanan hiçbir dizi ve film eserlerin oluşturulma aşamalarında bulunmadığını söyledi.

Algı oluşturmanın Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) suç teşkil etmediğini öne süren Karaca, "Herkesin düşüncesini söyleme ve yayma özgürlüğü vardır. Algı oluşturmak TCK'ya göre suç sayılmıyor. Herkes istediği kavramı istediği gibi algılayabilir veya yayınlayabilir. Bu o kişinin ahlaki karakterini yansıtır. Televizyon programlarında veya reklamlarda algı oluşturmak gayet doğaldır. Ancak izleyici neyi anlayacağına kendisi karar verir." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Karaca'nın savunmasına ara vererek duruşmayı perşembe gününe erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler