SÜ'ye 60 milyon YTL'lik bağış
Selçuk Üniversitesine (SÜ) 2004 yılından bugüne hayırsever iş adamlarının 60 milyon YTL'lik katkı yaptığı bildirildi.
SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, yaptığı açıklamada 2004 yılından bugüne kadar 60 milyon YTL'si doğrudan hayırsever iş adamlarından, 40 milyon YTL'si de üniversite dışı kurumlardan olmak üzere, üniversiteye toplam 100 milyon YTL'lik bir katkı sağlandığını söyledi.
Hayırseverlerin katkısıyla üniversitenin her geçen gün daha iyi yerlere geldiğini ifade eden Bilir, ''Üniversitemizin geleceği adına, ülkemizin kalkınması adına bu tür yatırımların artması yönünde çaba sarf ediyoruz. Hayırseverlerin katkısı sayesinde üniversitemiz bugünkü konumuna ulaşmıştır'' diye konuştu.
Üniversite dışı kaynaklardan gelen 100 milyon YTL'lik katkının çok önemli olduğunu belirten Bilir, şunları kaydetti:
''2004 yılından bugüne kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bu projeler arasında özellikle hayırsever iş adamlarının ve üniversite dışı kurumların yürüttüğü projeler büyük payı var. Hayırsever iş adamı Ahmet Keleşoğlu, 20 milyon YTL'ye mal olacak eğitim fakültesi kompleksinin yapımını üstlenerek, üniversite tarihinin en büyük desteğine imza attı. Yine hayırsever iş adamı Ali Akkanat, Beyşehir'i 'üniversite kenti' yapacak bir yatırım için 15 milyon YTL'lik destek verdi. 10 milyon YTL'ye mal olan Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı binası da önemli yatırımlar arasında.''
Bunlarla birlikte Ereğli Meslek Yüksek Okulu ek derslik binası, Kadınhanı Meslek Yüksek Okulu ek derslik binası, Onkoloji Hastanesi binası, Akşehir Sağlık Yüksek Okulu binasının da hayırsever iş adamları tarafından yaptırıldığını anlatan Bilir, ''Doğanhisar Meslek Yüksek Okulu binası ise bizzat yöre halkının katkılarıyla inşa edildi. Üniversite dışı kurumlardan Büyükşehir Belediyesinin 10 milyon YTL'ye mal olan 'Kampüs İçi Raylı Ulaşım' yatırımı da önemli yatırımlar arasında. Üniversite dışı kurumlardan toplam 40 milyon YTL'lik bir katkı gerçekleşti'' dedi.
Hayırseverlerin desteklerinin çok önemli olduğunu anlatan Bilir, Konyalılar ve üniversite adına katkı sağlayan herkese minnettar olduklarını söyledi.
ALİ AKKANAT'TAN 15 MİLYON YTL'LİK DESTEK
Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Akkanat'ın, Beyşehir Meslek Yüksek Okulu'na ek bina, yurt binası ve uygulama oteli yaptırmasının ilçe açısından tarihi önem taşıdığını vurguladı.
Beyşehir Meslek Yüksek Okulunun 2008 yılından itibaren hızlı bir değişim geçirmeye başladığını kaydeden Güleş, ''Bu süreçte Beyşehirli iş adamı Ali Akkanat'ın katkıları ile eş zamanlı olarak başlatılan yatırım hizmetleri çok önemli. Beyşehir'de yüksek öğrenimin daha ileri seviyelere gitmesi yolunda çok önemli adımlar atılmasını sağladı. Bu hizmetler tamamlandığında Beyşehir, Türkiye'de hiçbir ilçe de bulunmayan yüksek öğretim imkanlarına kavuşacak'' diye konuştu.
Projeler tamamlandığında Beyşehir'in bir ''Üniversite Kenti'' kimliğine kavuşacağını ve bu kentte 5 binin üzerinde öğrenci barınacağını, bunun da Beyşehir'in gelişimine ve sosyal kalkınma sürecine katkı sağlayacağını belirten Güleş, şunları söyledi:
''Hayırsever işadamımızın yatırımlarının karşılığında bir teşekkür ifadesi olarak okulun ismi Selçuk Üniversitesi Senatosu'nun aldığı karar ile ''Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksek Okulu'' olarak değiştirildi. Akkanat, 18 derslik ek bina, bin 200 kişi kapasiteli erkek ve kız öğrenci yurdu ve Kamil Akkanat Turizm Uygulama Oteli için 15 milyon YTL'lik yatırım yaptı. İnşaatların karkası bir hafta sonra tamamlanacak, 3 binamızı da 2009 yılının sonunda hizmete açmayı düşünüyoruz.''
aa