Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına tepkiler

Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına tepkiler

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Price, ABD'nin Suudi Arabistan'daki terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınadığını belirtti- Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby de saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sundu ve Suudi Ara

WASHINGTON (AA) - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamayla ABD'nin Suudi Arabistan'daki terör saldırılarını güçlü bir şekilde kınadığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Price, yazılı açıklamasında Cidde, Medine ve Katif kentlerindeki saldırıların ABD tarafından güçlü bir şekilde kınandığını ve daha fazla can kaybını engelleyen Suudi yetkililerin çabalarının takdir edildiğini bildirdi.

Saldırılarla ilgili soruşturmanın halen devam ettiği, ancak bu tür terör saldırılarının esas amacının korkuyu yaymak olduğu kaydedilen açıklamada, "Özellikle kutsal ramazan ayının zirve noktası olan kutlama zamanında Suudi halkıyla dayanışma halindeyiz" ifadesine yer verildi.

Suudi Arabistan'ın güvenliğine bağlılığın vurgulandığı açıklamada, ABD yönetiminin Suudi yetkililerle terörle mücadele alanındaki işbirliğine devam edeceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de yaptığı yazılı açıklamayla, Suudi Arabistan'daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Kirby ayrıca, ABD'nin Suudi Arabistan ile birlikte terörle mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

Suudi Arabistan'da dün Katif ve Medine'de Mescid-i Nebevi yakınlarında terör saldırıları düzenlenmişti. İçişleri Bakanlığı, intihar saldırılarında 7 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

ABD'nin Cidde Başkonsolosluğu yakınlarında önceki gün düzenlenen intihar saldırısının ise Pakistanlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiği açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler