Suudi Arabistan'daki terör saldırıları

Suudi Arabistan'daki terör saldırıları

Suudi Arabistan, terör saldırılarını düzenleyenlerin kimliklerinin tespit edildiğini ve soruşturma kapsamda 19 kişinin gözaltına alındığı açıkladı

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan'ın Medine, Katif ve Cidde kentlerinde meydana gelen terör saldırılarını düzenleyenlerin kimliklerinin tespit edildiği ve soruşturma kapsamda 19 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı Güvenlik Sözcüsü Tümgeneral Mansur et-Turki, Mescid-i Nebevi yakınlarındaki saldırıyı düzenleyenin, Nair Muslim Hamad en-Necidi el-Belevi isimli 26 yaşında bir Suudi Arabistan vatandaşı olduğunu ve daha önce uyuşturucu kullandığına dair sabıkası bulunduğunu belirtti.

Katif kentindeki saldırının faillerinin ise terör davaları kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılmasını talep eden gruplara katıldığı için 2014 yılında gözaltına alınan 23 yaşındaki Abdurrahman Salih Muhammed el-İmir ile 20 yaşlarındaki İbrahim Salih Muhammed el-İmir ve Abdulkerim İbrahim Muhammed el Hasini olduğunu ancak bu üçünün kimlik çıkartmadığını belirten Turki, "Medine, Cidde ve Katif'te işlenen terör suçlarıyla bir ilişkisi bulunduğu tespit edilen 7'si Suudlu, 12'si Pakistanlı 19 kişi gözaltına alındı." açıklamasını yaptı.

Patlamanın ardından yapılan incelemelerde nitrogliserin izlerine rastlandığını, Cidde'deki patlamada da benzer bir maddenin izlerinin bulunduğuna işaret eden Turki, konuyla ilgili incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Cidde saldırısını düzenleyen kişinin, Pakistanlı Abdullah Kalzarhan olduğu, 12 yıl önce çalışmak için geldiği Cidde'de eşi, anne ve babasıyla yaşadığı bildirildi.

Suudi Arabistan'ın Cidde, Medine ve Katif kentlerinde 4 Temmuz'da düzenlenen intihar saldırılarında 7 kişi ölmüş, 5 kişi yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :