Suudi Arabistan-Ürdün arasındaki anlaşmalar

Suudi Arabistan-Ürdün arasındaki anlaşmalar

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan ile Ürdün arasında yatırım, sanayi ve kültür alanlarında 4 anlaşma ve mutabakat zabtı imzalandığı bildirildi.Suudi Arabistan...

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan ile Ürdün arasında yatırım, sanayi ve kültür alanlarında 4 anlaşma ve mutabakat zabtı imzalandığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, başkent Riyad'da düzenlenen 1. Ürdün-Suudi Arabistan Koordinasyon Konseyi Toplantısı'nda, iki kardeş ülke arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Toplantının ardından yayımlanan ortak açıklamada, iki ülke arasında, çifte vergilendirme ve vergi kaçakçılığının önlenmesi anlaşmasının yanı sıra Ürdün'ün Akabe kentinde yatırım projesi, sanayi alanında dayanışma, Ürdün-Suudi Arabistan radyo televizyon kurumları arasında işbirliği konularında mutabakat zabıtları imzalandığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Ürdün'de ortak yatırım şirketinin en yakın zamanda kurulması için gerekli tüm uygulamaların tamamlanması konusunda mutabakat sağlandığı belirtildi.

Söz konusu anlaşmaların, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Al Suud'un Ürdün ziyareti sırasında gerekli prosedürlerin yapılması için koordinasyon konseyine sunulacağı kaydedildi.

Ürdün ve Suudi Arabistan, stratejik ilişkilerin yapılandırılması ve mevcut dayanışmanın güçlendirilmesi hedefiyle geçen nisan ayında ikili koordinasyon konseyi kurulması konusunda anlaşmaya varmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :