Suudi Arabistan Lübnan'dan tüm ithalatı durdurdu! Büyükelçiye 48 saat süre verdi

Suudi Arabistan Lübnan'dan tüm ithalatı durdurdu! Büyükelçiye 48 saat süre verdi

Suudi Arabistan Lübnan büyükelçisinin sınır dışı edilerek, ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verdi ve Beyrut büyükelçisini geri çağırdı. Suudi Arabistan hükümetinin Lübnan'dan tüm ithalatın derhal durdurulmasını emrettiği de açıklandı

Suudi Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi'nin Yemen'deki Husiler ile savaşan Suudi Arabistan'a ilişkin açıklamasının ardından Lübnan büyükelçisinin sınır dışı edilerek, ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verildiğini ve Suudi Arabistan'ın Beyrut büyükelçisini geri çağırdığını duyurdu. Bakanlık, Suudi Arabistan hükümetinin Lübnan'dan tüm ithalatın derhal durdurulmasını emrettiğini de kaydetti.

Geçtiğimiz günlerde Lübnan Enformasyon Bakanı George Kordahi, göreve başlamadan önce yaptığı bir açıklamada, Yemen'deki İran destekli Husilerin nefsi müdafaa için savaştığını ve Suudi Arabistan'ın bu ülkeye yönelik saldırılarının durması gerektiğini belirtmişti. Kordahi'nin açıklamasının ardından Suudi Arabistan'dan, Lübnan'ın ülkedeki büyükelçisini sınır dışı etme kararı geldi. Suudi Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lübnan büyükelçisinin sınır dışı edilerek, ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verildiği kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın Beyrut büyükelçisini de geri çağırdığını belirten Bakanlık, Suudi Arabistan hükümetinin Lübnan'dan tüm ithalatın derhal durdurulmasını emrettiğini aktardı. "Krallığa ve Arap koalisyonunun bir parçası olan ülkelere yönelik bu açıklamalarda yer alan hakaretlerden" dolayı hayal kırıklığına uğranıldığı belirtilen açıklamada, "Bu açıklamalar, Lübnanlı yetkililerin Krallığa ve politikalarına yönelik kınanması gereken ve reddedilen pozisyonların yeni bir bölümünü temsil ediyor" denildi.

Lübnan'a yönelik alınan bu kararın, Beyrut'un Lübnan'dan uyuşturucu ihracatını durdurmak için "özellikle Hizbullah'ın tüm limanları kontrolü ışığında" durdurmak için önlem almamasından da kaynaklandığını belirten Bakanlık, Hizbullah'ın Lübnan'ı, ülke için en iyisini istemeyen ülkelerin projelerini hayata geçirmek için bir arena ve kalkış noktası haline getirdiğine dikkat çekti.

Öte yandan Lübnan Enformasyon Bakanı Kordahi, göreve başlamadan önce katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Yemen'deki Husilerin nefsi müdafaa için savaştığını ve Suudi Arabistan'ın bu ülkeye yönelik saldırılarının durması gerektiğini belirterek, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Yemen'e yönelik dışarıdan bir müdahalesinin olduğunu ifade etmişti. Kordahi daha sonra yaptığı bir açıklamada ise, sözlerinin bakan olarak atanmadan önce yaptığı kişisel görüşleri olduğunu ve mevcut Lübnan hükümetin politikalarına bağlı olduğunu bildirerek, "Arap - Arap savaşlarına karşıyım, beni Suudi Arabistan'a karşı düşmanlıkla suçlamayı reddediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.