Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Mısır ziyareti

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın Mısır ziyareti

İnşa ve Kalkınma Partisi, Kral Selman'dan ülkedeki siyasi krize son verilmesi için ara buluculuk yapmasını istedi

KAHİRE (AA) - Mısır'da El-Cemaat'ul İslamiyye'nin siyasi kanadı İnşa ve Kalkınma Partisi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'den, ülkedeki siyasi krize son verilmesi için ara buluculuk yapmasını talep etti.

Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Mısır ziyaretinden memnuniyet duyulduğu belirtilerek, Mısırlı tüm kesimler nezdinde kabul gören konumuna binaen ziyareti sırasında Kral'dan, ülkedeki krize adil bir şekilde son verilmesi amacıyla ara buluculuk yapması istendi.

Kral'a ahlaki ve milli sorumluluktan hareketle bu yönde bir çağrının yapıldığı ifade edilen açıklamada, Mısırlı resmi makamlardan da Selman'ın bu ziyaretini iyi değerlendirmesi ve ülkedeki bölünmüşlüğün bitirilerek krizin herkesin razı olacağı şekilde sonlandırılması için çalışması talep edildi.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'te ordunun yönetime el koymasıyla ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevinden alınmasının ardından geniş çaplı gösteriler düzenlenmiş, eylemlere katılan binlerce darbe karşıtı gösterici ve Mursi döneminde görev alan çok sayıda üst düzey siyasi yetkili tutuklanmıştı. O tarihten bu yana yönetim ile darbe karşıtları arasında yaşanan gerginlik siyasi alana da yansırken resmi makamlar krize çözüm bulmak amacıyla herhangi bir adım atmıyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, beş gün sürecek resmi temasları için bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :