Suudi Arabistan hükümetinin serbest bırakmadığı Konyalı umreciden mesaj var

Suudi Arabistan hükümetinin serbest bırakmadığı Konyalı umreciden mesaj var

Geçtiğimiz ay içerisinde Suudi Arabistan hükümeti tarafından kontrol şartıyla bırakılmayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin devreye girmesiyle yurda gelen umrecilerden haber var.

Geçtiğimiz ay içerisinde Suudi Arabistan hükümeti tarafından Türkiye'ye bırakılmayan ve kontrol altında tutulma şartı getirilen umrecilere Arap hükümetinin ilaçlarını dahi vermediği ve kötü şartlarda muamele ettiği ortaya çıkmıştı.

Bunun ardından devreye Eski Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan girmiş ve umrecilerin kötü şartlarda kaldığı otelin değiştirilmesi için girişimlerde bulunmuştu.
Bu andan sonra Türk umrecilerin yeri değiştirilerek çok daha iyi şartlarda olan bir otele nakilleri gerçekleştirilmişti.

Türk umrecilerin durumunu ilk sesli bir şekilde dile getiren emekli edebiyat öğretmeni Mehmet Sait Gülbahçe aralıklarla yayınladığı videolarda emeği geçenlere teşekkür ederek durumlarının iyi olduğunu haber etmişti.

Suudi Arabistan'da kalan son umre kafilesi 21 günlük karantinanın ardından 5 Nisan tarihinde Konya Şemsi Tebrizi Öğrenci Yurdu'na getirildi.

7 gün sonra yine umrecilerin sözcüsü olan Mehmet Sait Gülbahçe, yeni bir videoyla son durumu anlattı.

Gülbahçe, yayınladığı videoda "Rabbim devletimize milletimize zeval vermesin. Şunu bir kez daha iyi anladık ki vatandaşına en iyi sahip çıkan devlet Türk Devleti'dir. Allah onlara güç kuvvet versin. İhtiyaçlarımız en iyi şekilde karşılanıyor. Görevlilerimiz burada bizlerle en iyi şekilde ilgileniyor. Sabah ve akşam sağlığımız kontrol ediliyor. Şu ana kadar sağlığımızla ilgili bir sorun yaşamadık. Kalan günlerimizi de inşallah sorunsuz bir şekilde atlatıp evimize gitmek istiyoruz. Herkese buradan selam ederim" şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler