Suudi Arabistan Arap gençleri Türkiye'ye karşı savaşa hazırlıyor!

Suudi Arabistan Arap gençleri Türkiye'ye karşı savaşa hazırlıyor!

Mısırlı Gazeteci Sabır Meşhur Türkiye üzerinde oynanan oyunları ortaya koyduğu videosunu yayına verdi. Mısır medyasının önemli isimlerinden biri olan Meşhur, Suudi Arabistan’ın ABD’yle yaptığı işbirliğiyle Türkiye’ye nasıl oynandığını videosunda anlattı.

Muhammed Bin Selman. Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi. Özellikle Ortadoğu’daki kanlı savaşların finansörü olarak bilinen Muhammed Bin Selman, yeni hamlesiyle Türkiye’ye saldırı yapmayı planlıyor.

Suudi Arabistan’ın özellikle Yemen’e direkt olarak diğer Arap ülkelerine dolaylı yollardan finans sağlama yoluyla savaşların devam etmesinde önemli rol üstlenen Selman’ın yeni hedefi Türkiye.
Selman’ın arkasında ise bu iş için Amerika Birleşik Devletleri ve Çin duruyor. Bunun önemli nedenleri arasında ise Arap ülkelerinde yükselen Recep Tayyip Erdoğan hayranlığı.

Türkiye’nin Ortadoğu’nun ve Afrika’nın hatta dünyanın her ülkesinde mazlumlara yardım etmesi Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’in hiç de hoşuna gitmiyor.

Mısırlı Gazeteci Sabır Meşhur da Türkiye üzerinde oynanmak istenen ve hiçbir yerde dile getirilmeyen oyunu videosunda satır satır anlatıyor.

Sabır Meşhur, videosunun devamında Veliaht Selman’ın ABD ve Çinli Teknoloji şirketlerine para vererek Türkiye’yi yıkma fikrini Arap gençlere aşılamak olduğunu söylüyor.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek isteyen ancak bu isteği reddedilen veliaht prens yeni yollar arıyor ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan kapılarını veliahta tamamen kapattı.

OYUNUN ADI KRALLIKLARIN ÇATIŞMASI

Meşhur’un ilk örnek verdiği ve şu an kullanımda olan Rise Of The King oyunu Krallıkların Yükselişi ismini taşıyor. Konusu ise bir medeniyet ve krallık çatışması. Söz konusu oyunlardan birisi olan bu oyunda Arap ve Osmanlı medeniyeti arasında bir çatışma konu edinilmiş.

gorsel-2.jpg

Videosunda Meşhur, oyun içinde kullanılan karakterlere de dikkat çekiyor. Videonun içinde kullanılan ana karakter bir Çinli. Devamında ise oyunu üreten şirketin ismi lilithgame olarak görülüyor. Lilith yani Lilis, Yahudilik inancına göre dişi şeytanın adı. İblis ise erkek şeytan. Yani şirketin ismi dişi şeytan anlamına geliyor.

Arap gençleri arasında yaygın olan bu oyun kullanıcı sayısını da gün geçtikçe artırmaya devam ediyor.

204 bin yorumun geldiği oyunun şu ana kadar 2 buçuk 3 milyon genç tarafından telefonlarına indirilerek oynandığı tahmin ediliyor. Yani Veliaht Selman’ın finansörü olduğu oyun sayesinde 3 milyon civarında Arap gencinin zihni kontrol altında tutularak Türkiye’ye karşı düşmanlık aşılandığı tahmin ediliyor.

gorsel-4.jpggorsel-5.jpg

İNANÇ SİSTEMİNE DİNAMİT KOYUYOR

Oyunun temel fikrinde ise 7 krallık veya 7 ülke arasında savaşın patlak vermesi yatıyor. Oyunda her bir krallık veya ülke birbirinden yardım alabiliyor.

Oyunun arayüzleri arasında Osmanlı Devleti ya da Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen Ay-Yıldız yer alıyor.Türkiye’nin ya da Osmanlı Devleti’nin simgesel kişisi ise kurucu irade olan Osman Gazi görülüyor.

Diğer tarafta savaşan ülkelere vurgu yapan Sabır Meşhur, Bizans İmparatorluğu, Suudi Arabistan, Japonya, Kore, Çin, İspanya olduğunu söylüyor.

Meşhur, oyunda seçilen her ülkenin birbiriyle ittifak yapabildiğini ve Suudi Arabistan’ın Türkiye’yle savaşmak için Rusya ya da Bizans İmparatorluğu’yla işbirliği yapabildiğinin altını çiziyor.

İslam inancında Vela ve Bera yani bir müminin insanlara karşı tavrını belirleyen, hayatının bütün bölümlerinde geçerli olan bir meseledir.

Vela ve Bera’ya göre;

  • Mutlak kâfirlere buğzetmek, onlara düşman olmak.
  • Halis müminleri sevmek onlara dost olmak.
  • İyi davranış ile kötü davranışları birlikte yaşayan bir mümini iman ve salih amelinden ötürü sevmek, işlediği suçlarından dolayı da ona buğzetmek.

Bu terimin tam karşılığıdır.

Bu oyunda her ülke birbiriyle ittifak kurabiliyor. Halbuki İslam dinine inanan ve mensubu olan kişi ve devletler başka bir devlet kendilerine saldırdığında ya da savaş ilan ettiğinde Müslüman olanla işbirliği yapmalıdır.

Sabır Meşhur, bu oyunda Arap gençlerinin Vela ve Bera’sının kırılarak İslam inancının dışına itildiğini savunuyor. Bu anlamda Müslüman olan Türkiye’yle savaşmanın ve başkalarıyla ittifak kurmanın caiz olduğu anlatılıyor.

gorsel-7.jpg

ARAPLAR’IN DOSTU RUSLAR: Oyunda Suudi Arabistan’ın tanıtım arayüzünde ibadethanelerin Rusya’daki mimari andırılıyor. Bu anlamda Ruslar’ın Araplar’ın dostu olduğu anlatılıyor.

gorsel-8.jpg

OSMANLI’YA PARALI ASKER YAKIŞTIRMASI: Ayrıca Osmanlı’nın tanıtım arayüzünde de ordunun paralı Ortodokslar’dan oluşturulduğu yazıyor.

gorsel-6.jpg

KADIN SAVAŞÇI GÖRSELİ: Beyin yıkama için kullanılan bu oyunda kız karakterler de kullanılıyor. Bunun önemli nedeni ise kız çocuklarının da bu oyuna ilgi duyarak paylaşımı artırmak olduğu öngörülüyor.

Suudi Arabistan kurallarına göre kadınların bu şekilde giyinmesinin cezası ise oldukça ağır. Öte yandan Suudi Arabistan bu gibi görsellere sansür uygulamasıyla dünyaca meşhur. Buna rağmen bu görsele özellikle Arap ülkelerinin neredeyse tamamında izin çıkmış görünüyor.

DARBELER ÖNCESİNDE ZİHİN KONTROLÜ: Sabır Meşhur, Osmanlı Padişahı Abdulhamit Han’ın askerlerinin zihin kontrolünü yitirerek Birinci Dünya Savaşı’nda mağlup olduğunu kendi yaşadığı ülke Mısır’da ise Mursi’nin yapılan darbe öncesindeki zihin kontrolü sayesinde indirildiğini söylüyor.

15 TEMMUZ’DA NE OLMUŞTU?: Türkiye’nin en önemli günlerinden biri olan 15 Temmuz’da zihin kontrolünü başardıklarını sanan darbeciler kendilerini dokunulmaz olarak görüyorlardı. Ancak bunun böyle olmadığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Halkımızı sokaklara ve meydanlara davet ediyorum” sözüyle en net biçimde görmüşlerdi.

Meşhur, oyundaki bir görselde Çinli ve ABD Askeri yani Bizanslı’nın bir ülkeyi fethettiği görsele atıfta bulunarak bunun normal olarak görülebilmesi için karakter sahibinin onu alkışlayarak kendini tatmin ettiğinden bahsediyor. Bilinç altında bu durumun yansıması ise “Bir Bizanslı kendi ülkesini işgal ettiğinde neticesi onu alkışlamak olacaktır” Yani NATO ya da Bizans’ın karşılığı ülkeler Arap topraklarını işgal ettiğinde Arap gençlerin tepkisi yalnızca alkışlamak olacaktır.

KENNEDY SUİKASTİNDEN ÖRNEK ALDILAR ÇAREYİ ZİHİN KONTROLÜNDE BULDULAR

Amerika’nın bulduğu yöntemler sayesinde birçok ülkede başarılı operasyonlar ve suikastler yaptığı dünyaca meşhur bir durum.

En bilinenleri arasında ise Keneddy suikasti var. Suikastin hemen sonrasında suikasti yapan kişinin hipnozdan çıktığı görülmüş ve herkes şaşkına dönmüştü.

Amerika’nın hipnoz ve bellek altı bilgi sistemini kendine silah olarak edinen Selman da elindeki maddi gücü Ortadoğu’ya ihraç ettiği savaşla taçlandırma amacında.

Arabistan Veliahtı Selman bu yolla Türkiye hayranı olan Arap Halkları’nın gençlerini zihin kontrolüyle ikna etme uğraşında.

 

Etiketler :