Survivor'a "+15" logosu konulsun

Survivor'a "+15" logosu konulsun

TBMM Dilekçe Komisyonuna yapılan başvuruda, "Survivor" programına, gençlerin üzerinde olumsuz etki yarattığı gerekçesiyle "+15" logosu konulması istendi

TBMM (AA) - ALP ÖZDEN - TBMM Dilekçe Komisyonuna yapılan başvuruda, "Survivor" programına, gençlerin üzerinde olumsuz etki yarattığı gerekçesiyle "artı 15" logosu konulması istendi.

Hüseyin Kara, ilk imzacısı olduğu dilekçede, Psikiyatr Ahmet Koyuncu'nun bir makalesinde Survivor programının eleştirildiğini belirtti.

Bu makalede, "Bilimsel çalışmalarda ekrandaki ilişkisel saldırganlığın, toplumdaki sözel ve fiziksel saldırganlığı artırdığı bildirilmiştir. Son dönemde bazı gençlerin, algılanan popülariteyi artırmak için kasıtlı olarak saldırgan davrandıklarını bildiren çalışmalar mevcuttur." denildiğini aktaran Kara, makalenin bu ve bu tür yarışma programlarının toplum üzerindeki zararlı etkisini açıkladığını ifade etti.

Daha önce benzeri bir şikayeti RTÜK'e de ilettiğini kaydeden Kara, bu tür zararlı programlara Meclis tarafından "+15" logosu konulması için gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :