Suriyelilere yönelik özel eğitim ve rehberlik çalışmaları

Suriyelilere yönelik özel eğitim ve rehberlik çalışmaları

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF'in iş birliğiyle "Rehberlik ve Özel Eğitim Kılavuz Kitapları" hazırlanması için Hatay'da çalıştay düzenlendi

HATAY (AA) - Hatay'da, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF'in iş birliğiyle hazırlanıp geçici koruma statüsündeki Suriyelilere yönelik yapılacak çalışmalarda kullanılacak "Rehberlik ve Özel Eğitim Kılavuz Kitapları" konusunda çalıştay düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ertan Göv, Antakya'da bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda yaptığı konuşmada, son iki yıldır özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinin niteliğinin artırılması, geliştirilmesi, göçle Türkiye'ye gelenlere daha kaliteli ve kapsayıcı eğitim verilmesi için çaba sarf ettiklerini anlattı.

Göv, özel eğitim ve rehberlik alanlarında UNICEF ile ortak projeler yaptıklarını ifade ederek, öğretmenlerin eğitime katılımı ve Türkiye'de bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitimleri konusunda çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Ülkedeki Suriyelilere yönelik özel eğitim ve rehberlik alanında materyal geliştirmek için çalıştay düzenlendiğini söyleyen Göv, şöyle devam etti:

"Özel eğitim ve rehberlik alanında koordinatörlerimizin kullanabilecekleri kitap hazırlığı içerisindeyiz. Burada muradımız eğitim niteliğini artırmaya yönelik olarak geliştirdiğimiz bir materyal olmasıdır. Suriye'de 2011 yılında başlayan olaylardan itibaren biz komşumuzda gelişen olayı bir insan olayı olarak görerek kapılarımızı açtık ve kadim bir devletin yapması gerekli olan neler varsa bunları elimizden geldiğince yapmaya çalıştık. Hatay başta olmak üzere sınır illerimiz olağanüstü çabalarıyla olayı bugüne kadar taşıdı."

Göv, özel eğitim ve rehberlik alanında hazırlanacak olan kılavuz kitapları yeni eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

- "Hatay'da 56 bin Suriyeli öğrenci var"

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da Hatay'ın Suriyelilere yönelik yapılanlar konusunda Türkiye'de her zaman ilk olduğunu söyledi.

Türkiye'deki kayda alınmış ve eğitim gören Suriyeli öğrencilerin 56 bininin Hatay'da bulunduğunu aktaran Karahan, şunları kaydetti:

"Bunların 44 bini geçici eğitim merkezlerinde 12 bini ise kendi okullarımızda kayıtlı durumdalar. Elbetteki bu 56 bin kayıtlı öğrenci içerisinde özel eğitime muhtaç olan birçok öğrencimiz var. Bu çalıştayı bu açıdan önemsiyoruz. Hatay, Suriye'deki olaylar nedeniyle ekonomik anlamda en çok etkilenen illerimizden bir tanesidir. Bu çalıştayın aynı zamanda 'Hatay güvenilir, tatil yapılabilir, gezilebilir, hiçbir sıkıntı olmayan bir ildir' şeklinde de psikolojik faydası olacaktır."

Konuşmaların ardından kılavuz kitap ve eğitim programı hazırlıkları kapsamında grup çalışmaları gerçekleştirdi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :